WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για το σωστό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών


23 Σεπτεμβρίου 2014

Πριν καταναλώσετε τα φρούτα και τα λαχανικά,  βεβαιωθείτε, ότι έχετε απαλλαγεί από τα μικρόβια και τα φυτοφάρμακα, με του εξής τρόπους

Πλύνετε αμέσως πριν από τη χρήση: Το πλύσιμο και η αποθήκευση των προϊόντων, μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων και την αλλοίωση τους. Έτσι, καλό είναι να πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά και αμέσως μετά να τα καταναλώσετε.

Ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό: Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί ο αριθμός των μικροοργανισμών, είναι το πλύσιμο των προϊόντων κάτω από τρεχούμενο νερό, που είναι όχι πιο κρύο από 10 βαθμούς. Τρίψτε τα καλά, για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα μικρόβια που υπάρχουν στην επιφάνεια. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται απορρυπαντικό ή χλωρίνη, για να τα καθαρίσετε.

Να είστε συγκεκριμένοι: Διαφορετικοί τύποι των προϊόντων απαιτούν διαφορετικά είδη καθαρισμού. Εδώ είναι οδηγός σας για τον καθαρισμό των πιο δημοφιλή προϊόντων

  • Μούρα και σταφύλια: Ξεπλύνετε απαλά κάτω από κρύο, τρεχούμενο νερό. Μην αφήνετε τα μούρα να μουλιάσουν στο νερό, καθώς αυτό μπορεί να τα καταστρέψει.
  • Φυλλώδη πράσινα λαχανικά: Δείτε έαν υπάρχουν ξερά ή κατεστραμμένα φύλλα και πετάξτε τα. Ενυδατώστε τα υπόλοιπα φύλλα σε ένα μπολ, με κρύο νερό για μερικά λεπτά. Εάν σας ανησυχεί ιδιαίτερα η βακτηριακή μόλυνση, προσθέστε μισό φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι,  ανά φλιτζάνι νερού και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί.
  • Μήλα: Πλύνετε τα και τρίψτε τα αρκετά,  για να αφαιρέσετε το κηρώδες συντηρητικό .
  • Πεπόνια, καρπούζια: Με μια μαλακή βούρτσα λαχανικών, τρίψτε καλά τα πεπόνια ή τα καρπούζια,  κάτω από τρεχούμενο νερό,  πριν από την κοπή.
  • Μανιτάρια: Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα, για να τρίψετε ελαφρά τα μανιτάρια και μια υγρή πετσέτα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά.
  • Λαχανικά ρίζας (καρότα, πατάτες, τεύτλα): Μετά την απολέπιση τους, καθαρίστε τα με μια βούρτσα κάτω από χλιαρό νερό

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.