WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πως να οργανώσετε τα γεύματα της εβδομάδας


5 Οκτωβρίου 2014

Φανταστείτε αυτό: Είναι 17:00, και  μόλις γυρίσατε στο σπίτι από τη δουλειά, όλοι είναι πεινασμένοι (συμπεριλαμβανομένων και  εσάς), αλλά στο ψυγείο επικρατεί μια «ερημιά». Τι κάνετε τώρα; Παραγγέλνετε πίτσα; Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το αίνιγμα πολύ συχνά, τότε ήρθε η ώρα να τελειώσει. Και είναι πολύ πιο εύκολο απ΄όσο νομίζετε.

Όταν φτάσει το Σαββατοκύριακο αρχίστε να σχεδιάζετε τα γεύματα σας για όλη την εβδομάδα, με έναν εύχρηστο κατάλογο. Η καλή διαχείριση του χρόνου θα σας βοηθήσει να είστε πάντα σε ετοιμότητα στην κουζίνα, ώστε να μη μένει κανένας νηστικός. Επίσης, εάν είστε συνειδητές «καπετάνισσες» της κουζίνας σας, θα αισθάνεστε καλύτερα σωματικά και ψυχικά. Αυτό σημαίνει λιγότερες δικαιολογίες και περισσότερη αγάπη για το υγιεινό φαγητό.

Το Σαββατοκύριακο είναι, επίσης μια καλή ευκαιρία να βρείτε συνταγές. Τραβήξτε αυτά τα σκονισμένα βιβλία μαγειρικής από το ράφι και διαλέξτε μια ποικιλία από συνταγές, που νομίζετε ότι εσείς και η οικογένειά σας θα απολαύσει την εβδομάδα που έρχεται. Εάν είστε αρχάριες στην κουζίνα, θα πρέπει να πειραματιστείτε. Όμως, δεν χρειάζεται να εκνευρίζεστε. Θα βρείτε κάποιες εύκολες και γρήγορες συνταγές, που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια.

Επιπλέον, προγραμματίστε να μαγειρέψετε φαγητά που μπαίνουν στην κατάψυξη, έτσι ώστε να τα καταναλώσετε δύο φορές μέσα στην εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.  Αφού, λοιπόν συμπληρωθεί το μενού ολόκληρης της εβδομάδας, και έχετε κανει μια λίστα με βάση τις συνταγές που έχετε επιλέξει, μη παραλείψετε τα τρόφιμα που έχετε ήδη στο ψυγείο / ντουλάπι. Συχνά, έχετε ήδη στην κουζίνα περισσότερα από τα μισά συστατικά, που είχατε παρατηρήσει. Τέλος, μπορείτε να μαγειρέψτε ένα-δυο γεύματα το Σάββατο ή την Κυριακή, έτσι ώστε να μην αγχωθείτε μέσα στην εβδομάδα. Πάρτε την οικογένεια και κάντε την κουζίνα σας μια θέση για όλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.