WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 Tips για ένα όμορφο χαμόγελο


20 Νοεμβρίου 2014

Ενώ μερικοί άνθρωποι είναι ευλογημένοι με τέλεια δόντια, άλλοι έχουν πολλά οδοντικά προβλήματα. Ευτυχώς, η κατάλληλη φροντίδα μπορεί να αποτρέψει τα περισσότερα οδοντιατρικά θέματα. Και φυσικά, όταν έχετε δροσερή αναπνοή και λευκά δόντια, το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χαμογελάτε, γι αυτό διαβάστε τις παρακάτω εύκολες συμβουλές εύκολες, που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λαμπερό χαμόγελο στο άψε σβήσε.

  1. Μην χρησιμοποιείτε τα δόντια σας ως εργαλεία. Όταν πρόκειται για τα δόντια, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνετε είναι να τα χρησιμοποιείτε σαν ένα εργαλείο. Για παράδειγμα, αφαιρείτε με τα δόντια σας τις ετικέτες από τα ρούχα ή σπάτε καρύδια και άλλες συσκευασίες, αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Όλοι πρέπει να γνωρίζετε ό,τι τα δόντια χρησιμεύουν μόνο για να μασάτε τις τροφές και δεν πρέπει ποτέ να τα έχετε ως εργαλεία. Χρησιμοποιώντας τα δόντια σας για να ανοίξετε μπουκάλια και συσκευασίες, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρά κατάγματα στο σμάλτο, και αυτό υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε μεγάλες ρωγμές.
  2. Επιλέξτε την οδοντόκρεμα σας σοφά. Σίγουρα, είναι πιο εύκολο να αγοράζετε φτηνές οδοντόκρεμες, επειδή σκέφτεστε ό,τι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ακριβής και φθηνής οδοντόκρεμας. Όμως, τα περισσότερα είδη περιέχουν γλυκερίνη, που μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.H  γλυκερίνη αφήνει ένα «φιλμ» πάνω στα δόντια, που αποτρέπει τη φυσική τους ικανότητα για αναδόμηση. Άρα, προσέξτε την οδοντόκρεμα που αγοράζετε.
  3. Βουρτσίστε τα δόντια σας κάθε μέρα. Ενώ αυτή η η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, πολλοί ξεχνάτε να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο με τρεις φορές την ημέρα, σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, πρέπει να είστε βέβαιοι ό,τι βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά. Θα πρέπει να κρατήσετε την οδοντόβουρτσα σας σε περίπου 45 μοιρών γωνία, όπου συναντώνται τα ούλα και τα δόντια σας, και να βουρτσίζετε απαλά, εμπρός και πίσω, χρησιμοποιώντας μικρές κινήσεις. Θα πρέπει επίσης, να βουρτσίζετε κάθε δόντι 15-20 φορές με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.
  4. Καθαρίστε τη γλώσσα σας. Όταν πρόκειται για ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο, είμαι βέβαιη ό,τι το τελευταίο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας, είναι ο καθαρισμός της γλώσσας σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη γλώσσα σας τακτικά, δεδομένου ότι φιλοξενεί πολλά βακτήρια. Μπορείτε να βουρτσίσετε τη γλώσσα σας, χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα σας, αλλά καλύτερό είναι να χρησιμοποιήσετε καθαριστή γλώσσας. Δεν είναι ακριβός, όμως, αν δεν μπορείτε να τον αγοράσετε, προτείνω τη χρήση ενός κουταλιού, το οποίο μπορεί να καθαρίσει τη γλώσσα σας, κάνοντας κινήσεις από πίσω προς τα εμπρός για 10-15 λεπτά.
  5. Νήμα κάθε μέρα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κρατήσετε τα ούλα και τα δόντια σας υγιή, είναι το οδοντικό νήμα. Πηγαίνετε μεταξύ κάθε δοντιού, κάνοντας απαλές κινήσεις και βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει κάτω από τη γραμμή των ούλων. Ναι, αυτό μπορεί να πάρει πολύ χρόνο, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο και το αποτέλεσμα θα σας αρέσει πολύ. Το χαμόγελο σας θα φαίνεται πιο υγιές και πιο όμορφο.
  6. Ξεπλύνετε το στόμα σας. Μετά το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, θα πρέπει να ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα καλό στοματικό διάλυμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αραιωμένο υπεροξείδιο του υδρογόνου, ή να επιλέξετε ένα φθοριούχο διάλυμα, το οποίο βοηθά στην ενδυνάμωση των δοντιών σας, καθώς και στην πρόληψη από την τερηδόνα και την ουλίτιδα. Ένα φθοριούχο ξέβγαλμα είναι επίσης, καλό για τα ευαίσθητα δόντια.
  7. Υγιεινή διατροφή. Τα όξινα και ζαχαρούχα τρόφιμα μπορεί να είναι επιβλαβή για τα δόντια σας. Όξινα τρόφιμα, όπως τα εσπεριδοειδή μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση του σμάλτου, ενώ η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πλάκα και ουλίτιδα. Για να διατηρήσετε τα δόντια σας όμορφα και υγιή, συνιστάται να περιορίσετε τα όξινα και τα ζαχαρούχα τρόφιμα. Όταν είστε πεινασμένοι, φάτε σέλινο με φυστικοβούτυρο, αντί να επιλέξετε ένα κομμάτι σοκολάτα. Το χαμόγελό σας θα σας αποζημιώσει!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.