WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τροφές που αυξάνουν τον μεταβολισμό


29 Δεκεμβρίου 2014

Μήπως έχετε φάει πολλά γλυκά αυτές τις ημέρες και ανησυχείτε για το εάν θα πάρετε κιλά; Εάν δεν θέλετε να αυξηθεί το βάρος σας και να φάτε λίγο παραπάνω, τονώστε τον μεταβολισμό σας με τις παρακάτω τροφές.

  1. Ακατέργαστο κακάο. Το ακατέργαστο κακάο προέρχεται από κόκκους που έχουν ψηθεί σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να διαχωριστούν από το κέλυφος τους. Πώς λειτουργεί: Σε αντίθεση με τις συμβατικές σοκολάτες, το κακάο δεν περιέχει ζάχαρη, κάτι που σημαίνει ό,τι μπορεί να ικανοποιήσει τον πόθο σας για σοκολάτα, χωρίς να ανέβουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Είναι επίσης, πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο παίζει ρόλο στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και περιέχει μικρές ποσότητες καφεΐνης, που έχει αποδειχθεί, ότι ενισχύει τον μεταβολισμό. Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ανακατέψτε τη σκόνη κακάο σε ένα κρύο smoothie ή ζεστό ρόφημα, για μια σοκολατένια απόλαυση. Μπορείτε επίσης, να το χρησιμοποιήσετε στις αγαπημένες σας συνταγές. Που θα το βρείτε: καταστήματα υγιεινής διατροφής
  2. Πιπέρι καγιέν. Το καγιέν είναι μέλος της οικογένειας πιπεριάς τσίλι και είναι γνωστό για τα καρδιαγγειακά του οφέλη και για την συμβολή του στην απώλεια βάρους. Πώς λειτουργεί: Σε μια μελέτη του 2012, ερευνητές καθόρισαν ότι καψαϊκίνη, μια ένωση που βρίσκεται στην καυτερή πιπεριά, μειώνει την όρεξη και να αυξάνει την καύση θερμίδων. Η τακτική πρόσληψη έχει επίσης, αποδειχθεί ότι βοηθάει στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Μπορείτε να βάλετε πιπέρι καγιέν, όπου κανονικά θα χρησιμοποιούσατε το μαύρο πιπέρι στη μαγειρική σας. Για επιπλέον τόνωση του μεταβολισμού, ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό, χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι καγιέν. Που θα το βρείτε: Στο σούπερ μάρκετ στον διάδρομο με τα μπαχαρικά.
  3. Οι σπόροι κάνναβης. Αυτοί οι σπόροι έχουν γεύση καρυδιού και εάν τους εντάξετε στη διατροφή σας, τότε θα λαμβάνατε επιπλέον πρωτεΐνή και φυτικές ίνες. Πώς λειτουργούν: Οι σπόροι κάνναβης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όλα αυτά είναι ο τέλειος συνδυασμός για τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σας και για να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχει επίσης, αποδειχθεί ότι αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και τονώνοντας τον μεταβολισμό σας. Πώς να τους χρησιμοποιήσετε: Βάλτε σπόρους κάνναβης σε σαλάτες ή σε μαγειρεμένο  φαγητό, ή κάντε ένα μείγμα με νερό, γάλα και σπόρους. Που θα τους βρείτε: Στα καταστήματα τροφίμων.
  4. Ρίζα πικραλίδας. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τις πικραλίδες, ως ανεπιθύμητα ζιζάνια, αλλά η ρίζα πικραλίδας στην πραγματικότητα έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και τον μεταβολισμό. Πώς λειτουργεί: Η ρίζα πικραλίδας έχει διουρητική δράση, η οποία βοηθάει στη μείωση του βάρους και στις κατακρατήσεις. Μπορεί επίσης, να συμβάλει στη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και να αυξήσει τη ροή της χολής, η οποία βοηθάει την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Πώς να τη χρησιμοποιήσετε: Η ρίζα πικραλίδας μπορεί να καταναλωθεί ως τσάι. Που θα τη βρείτε: Σε καταστήματα με υγιεινά τρόφιμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.