WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να μείνετε λεπτοί όλη σας τη ζωή


6 Ιανουαρίου 2015

Ας το παραδεχτούμε, δεν είναι διασκεδαστικό να είστε συνέχεια σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Μήπως, λοιπόν ήρθε ο καιρός, να αλλάξετε τον τρόπο που προσεγγίζετε τον φαγητό και να κάνετε επιλογές που θα σας κρατήσουν λεπτούς για μια ζωή; Εφόσον η απάντηση είναι θετική, ακολουθήστε τις παρακάτω στρατηγικές.

Εάν, είστε από τους ανθρώπους, που ενώ απολαμβάνετε το φαγητό έξω, με το που έρχεται η στιγμή για το επιδόρπιο, πληρώνετε γρήγορα και φεύγετε, αλλά από την άλλη, όλη τη νύχτα σκέφτεστε το λιωμένο κέικ. Τότε τα νέα για εσάς είναι καλά, διότι η ζωή περιλαμβάνει και κέικ και αυτό είναι καλό. Εξάλλου μια περιστασιακή απόλαυση, μπορείτε να την δοκιμάσετε, απλά βεβαιωθείτε ότι είναι περιστασιακή, όπως μία φορά την εβδομάδα, όχι μία φορά την ημέρα.

Μήπως, καθώς οδηγείτε σε αναζήτηση του πλησιέστερου πάρκινγκ, αισθάνεστε λίγο ένοχοι, αλλά είστε και πολύ κουρασμένοι για να περπατήσετε; Κι όμως εάν θέλετε να είστε πάντα σε φόρμα, ένας εύκολο τρόπος είναι να αφήνετε πάντα το αμάξι μακριά και να περπατάτε μέχρι τον προορισμό σας. Αυτή η απλή επιλογή μπορεί να κάψει επιπλέον 100 θερμίδες την ημέρα.

Μια άλλη στρατηγική για να είστε πάντα λεπτοί, είναι η σωματική δραστηριότητα. Δεν έχει σημασία πόσο πολυάσχολη είναι η ημέρα σας, μπορείτε πάντα να βρείτε χρόνο για μια γρήγορη προπόνηση. Κάθε μέρα, κάνετε επιλογές για το πώς θα περάσετε τον χρόνο σας, άρα ήρθε η στιγμή να θέσετε ως προτεραιότητα την υγεία σας και να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητα σας. Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους, για να έχετε λίγα κιλά και να νιώθετε ευτυχισμένοι.

Πάρτε τον έλεγχο του φαγητού. Αν αρχίσετε να τρώτε και να ελέγχετε τις μερίδες σας, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να φάτε σχεδόν τα πάντα και να μην πάρετε κιλά. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε ένα μπισκότο, χωρίς να φάτε όλη τη σακούλα, και ταυτόχρονα να ζήσετε μια λιγότερο αγχωτική ζωή, χωρίς το συναίσθημα της στέρησης.

Απολαύστε την κάθε μέρα και απλά να είστε ευτυχισμένοι. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις βροχερές και κρύες μέρες, γιατί χωρίς βροχή, δεν θα μπορούσατε να εκτιμήσετε τον ήλιο. Και χαμογελάστε στις ηλιόλουστες ημέρες, επειδή αυτό είναι που η ζωή έχει να προσφέρει. Και γιατί τα επισημαίνω αυτά; Διότι μια από τις καλύτερες στρατηγικές για να είστε πάντα με λίγα κιλά, είναι να απολαμβάνετε τη κάθε στιγμή και απλά να είστε ευτυχισμένοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.