WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κάντε αυτό πείραμα και θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε το φαγητό


31 Ιουλίου 2016

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι δεν απολαμβάνετε το φαγητό; Τρώτε βιαστικά, βλέποντας τηλεόραση ή κοιτάζοντας το ρολόι γιατί έχετε ραντεβού. Πώς θα ήταν όμως αν απολαμβάνετε πραγματικά την κάθε μπουκιά; Και όταν γράφω την κάθε μπουκιά, το εννοώ. Είναι σίγουρο ότι αν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε το φαγητό σας διαφορετικά, θα αποκτήσετε ένα υγιές βάρος και μια υγιή ζωή. 

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, δεν γίνεται να καθίσετε στο τραπέζι και να αρχίσετε να τρώτε με αργούς ρυθμούς, περιμένοντας ως δια μαγείας να νιώθετε όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της κάθε σας μπουκιάς. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ένα πείραμα, ακολουθώντας τις οδηγίες μου. 

Ο σκοπός είναι να δώσετε στο σώμα σας μια τροφή να την επεξεργαστεί σαν να κάνατε διαλογισμό. Αυτό το πείραμα θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το φαγητό σας, όπως δεν το έχετε απολαύσει ποτέ ως τώρα. Ας αρχίσουμε...

Πάρτε ένα κομμάτι από το αγαπημένο σας φρούτο, στην προκειμένη περίπτωση ας υποθέσουμε ότι έχετε μια φράουλα. Πλύνετε την καλά, ώστε να μπορείτε να φαγωθεί, αλλά μην τη φάτε. Αντ αυτού αρχίστε να την παρατηρείτε πολύ προσεχτικά, κοιτάξτε τις καμπύλες της, το ζωντανό κόκκινο χρώμα της και τα σπόρια της. Περιγράψτε στον εαυτό σας με πλήρη λεπτομέρεια ό,τι βλέπετε στη φράουλα. Μην ντρέπεστε να μιλάτε δυνατά, ώστε να ακούτε αυτά που λέτε.

Αφού τελειώσετε με την περιγραφή, αγγίξτε τη φράουλα και νιώστε την υφή της. Ύστερα μυρίστε την, νιώστε αυτή τη γλυκιά μυρωδιά και αν μπορείτε περιγράψτε τι μυρίζετε. Και έφτασε η στιγμή να τη δοκιμάσετε. Όμως προσοχή μην τη φάτε λαίμαργα, δαγκώστε ένα μικρό κομμάτι και σκεφτείτε τη γεύση που έχει. Είναι ξινή, γλυκιά, αλμυρή; Και τέλος, φάτε ολόκληρη τη φράουλα περιγράφοντας τη γεύση που νιώθετε καθώς τη μασάτε.

Αφού τελειώσετε το πείραμα, σκεφτείτε τι αισθανθήκατε, κάνοντας όλη αυτή τη διαδικασία. Σίγουρα αυτό που θα σας μείνει, είναι ότι απολαύσατε για πρώτη φορά, τη τροφή σας. Νιώσατε την πραγματική γεύση της φράουλας και την εκτιμήσατε περισσότερο. Φανταστείτε λοιπόν, να απολαμβάνετε το κάθε σας γεύμα με αυτόν τον τρόπο. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα αντιμετωπίζατε το φαγητό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.