WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όταν δεν μπορείτε να ελέγξετε την αύξηση του βάρους


2 Φεβρουαρίου 2015

diet2.jpg

Όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά και βλέπετε ότι τα νούμερα της ζυγαριάς παραμένουν σταθερά, η απογοήτευση σας είναι μεγάλη. Πριν όμως, τα παρατήσετε, πρέπει να μάθετε ότι εκτός από τις θερμίδες και την άσκηση, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το σωματικό σας βάρος και δεν μπορείτε να χάσετε τα επιπλέον κιλά. Εάν όμως τους εντοπίστε, θα μπορέσετε και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Είστε σε κατάθλιψη. Πολλά αντικαταθλιπτικά φάρμακα προκαλούν αύξηση βάρους, οπότε αν έχετε κατάθλιψη και παίρνετε χάπια για αυτό, να περιμένετε μια αύξηση του βάρους σας μεταξύ 5 και 15 κιλών. Εάν δεν παίρνετε τα χάπια, δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι τα συναισθήματα της κατάθλιψης μπορεί να συσχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους. Παρόλα αυτά μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2010 στο American Journal of Public Health, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται μοναξιά, έχουν τη τάση να παίρνουν κιλά πιο γρήγορα από ό, τι εκείνοι που αναφέρουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί καταναλώνουν τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής θερμιδικής αξίας. Τι να κάνετε; Αν παίρνετε φαρμακευτική αγωγή και αυτή είναι ο ένοχος για την πρόσληψη των κιλών, τότε προσπαθήστε σταδιακά με τη βοήθεια του ειδικού, να απεξαρτηθείτε από τα φάρμακα. Από την άλλη εάν δεν φταίνε τα φάρμακα, αλλά τρώτε για συναισθηματικούς λόγους, τότε αναζητήστε αλλού την παρηγοριά, όπως σε φίλους, κάνοντας άσκηση ή σε μια ομάδα στήριξης.

Πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων, τις αργές κινήσεις του εντέρου, μπορεί επίσης, να ευθύνονται για τα περιττά κιλά. Αν η δυσκοιλιότητα είναι το μόνο σύμπτωμα, τότε εντάξτε στη διατροφή σας τα προβιοτικά και μπορεί να βοηθήσουν το πεπτικό σύστημα ώστε να λειτουργεί σωστά. Επίσης, μένοντας ενυδατωμένοι σε συνδυασμό με μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα, μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία του εντέρου και κατ επέκταση στην απώλεια των κιλών.

Λείπουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά από το σώμα σας. Εάν δε λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D, μαγνήσιο, σίδηρο, υπάρχει η πιθανότητα το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αποδυναμωθεί και ο μεταβολισμός να μην λειτουργεί σωστά. Και αυτό θα εμποδίζει κάθε σας προσπάθεια για να χάσετε βάρος. Τι να κάνετε; Βρείτε καταρχήν, εάν έχετε έλλειψη κάποιας βιταμίνης και με την κατάλληλη διατροφή μαζί με κάποιο συμπλήρωμα αν χρειαστεί, προσπαθήστε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.