WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να σταματήσετε να τσιμπολογάτε


24 Φεβρουαρίου 2015

9246b4d2b9749f6f51e96e3b2fdc0480ακθετα.jpg

Τις περισσότερες φορές δεν τρώμε επειδή πεινάμε, αλλά επειδή βαριόμαστε και θέλουμε κάτι να τσιμπολογήσουμε. Όμως, αυτή η συνήθεια μπορεί να αποβεί μοιραία για το βάρος μας. Αν θέλετε να μάθετε πως θα κόψετε το τσιμπολόγημα, ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε, αν θέλετε να μην τσιμπολογάτε χωρίς λόγο, είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο τροφίμων. ‘Όπου θα μπορείτε να γράψετε πόσο τρώτε κάθε μέρα, τις θερμίδες που έχετε πάρει και πόσες φορές αισθάνεστε πεινασμένοι. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήστε πόσες φορές τρώτε επειδή πεινάτε πραγματικά και πότε τσιμπολογάτε, για άλλους διάφορους λόγους. Επίσης, θα σταματήσετε να αναρωτιέστε, πως τα πήρατε τα κιλά, αφού δεν έχετε φάει σχεδόν τίποτα όλη μέρα.

Αν έχετε φάει λίγο πριν και τώρα θέλετε πάλι κάτι να τσιμπήσετε, προσπαθήστε να προσδιορίσετε αν είστε πραγματικά πεινασμένοι ή νιώθετε απλά κουρασμένοι ή βαριέστε. Ρωτήστε τον εαυτό σας, σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα, πόσο πεινασμένοι πραγματικά νιώθετε. Αν η απάντησή σας είναι επτά ή περισσότερο, τότε μάλλον θα πρέπει να φάτε κάτι. Πρώτα όμως, να πιείτε νερό, ώστε να σιγουρευτείτε ότι δεν συγχέετε την πείνα με τη δίψα. Αν όμως, η απάντησή σας είναι μικρότερη από επτά, τότε θα πρέπει να απέχετε από το φαγητό, μέχρι να φτάσετε στο σημείο της πραγματικής πείνας. Αντ΄ αυτού, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να ικανοποιήσετε τα συναισθήματά σας με άλλα πράγματα, όπως να βγείτε μια βόλτα ή να διαβάσετε ένα περιοδικό.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να αποφύγετε το τσιμπολόγημα είναι να βρείτε μια δραστηριότητα, που να την κάνετε με τα χέρια σας. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να γράψετε ή να πληκτρολογήσετε κάτι, να μάθετε κεντήματα ή να κάνετε μόνοι σας μανικιούρ. Μια δραστηριότητα τέτοιου  είδους, θα απασχολήσει τα χέρια σας και το μυαλό σας, και θα σας κρατήσει μακριά από το φαγητό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.