WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διήμερο προληπτικού ελέγχου μαστού 21& 22 Μαρτίου


17 Μαρτίου 2015

breast-cancer-health-11.jpg

Ξέρετε πως:

  • Κάθε χρόνο στην Ελλάδα εντοπίζονται 4.500 νέα περιστατικά.
  • 1 στις 8 Ελληνίδες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της
  • Το ποσοστό επιβίωσης είναι πάνω από 80% και οφείλεται στην ύπαρξη & υλοποίηση προγραμμάτων πρώιμης διάγνωσης της νόσου.

Στο πλαίσιο της επιβεβλημένης συνεχούς προσπάθειας για ευαισθητοποίηση και επαγρύπνηση του γυναικείου πληθυσμού σχετικά με την ανάγκη προληπτικού ελέγχου του μαστού, το Τμήμα Πρόληψης & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε συνεργασία με την Κλινική Μαστού του Cambridge στην Αθήνα και άλλους εξειδικευμένους στις παθήσεις του μαστού ιατρούς, διοργανώνουν Διήμερο Προληπτικού Ελέγχου του μαστού για τις γυναίκες του Δήμου. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει ψηλάφηση μαστού από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς και υπερηχογραφικό έλεγχο, όπου κρίνεται απαραίτητο, από εξειδικευμένους ακτινοδιαγνωστές.

Η λήψη λεπτομερούς ιστορικού και η συνεκτίμηση πρόσφατων σχετικών απεικονιστικών εξετάσεων (μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστών) θα συμπληρώνεται με αποτίμηση του ατομικού κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου μαστού με σκοπό τον εξατομικευμένο σχεδιασμό προληπτικού ελέγχου με τη χρήση -που για πρώτη φορά προσφέρεται σε εθελοντική προσπάθεια- του στατιστικού μοντέλου Τyrer Cuzick.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.elliniko-argyroupoli.gr & www.cambridgebreastclinic.com

Για προγραμματισμό μέρας και ώρας εξέτασης καλείτε: 210 9961973

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.