WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιές τροφές σας ανανεώνουν από μέσα προς τα έξω


9 Απριλίου 2015

f53d131f8f22d42192d123e4ca174c49laieyba.jpg

Το γρήγορο φαγητό και οι επεξεργασμένες τροφές έχουν γίνει δυστυχώς  μέρος τη διατροφής μας. Και με την πάροδο του χρόνου όλες αυτές οι διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στην εμφάνιση πολλών ασθενειών.  Όμως, επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές μπορείτε να αναζωογονήσετε το σώμα σας τόσο από έξω όσο και από μέσα.

Προτιμήστε τις αντιοξειδωτικές τροφές. Τα αντιοξειδωτικά είναι απαραίτητα ώστε, να φαίνεστε ανανεωμένοι από έξω προς τα μέσα. Αυτές οι ουσίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες σε αυξημένη ποσότητα προκαλούν ασθένειες και πρόωρη γήρανση. Τα  κυριότερα αντιοξειδωτικά που μπορείτε να πάρετε από τις τροφές είναι η βιταμίνη Ε και C, η β-καροτίνη, τα φλαβονεοιδή, το σελήνιο, το λυκοπένιο και άλλα πολλά. Βάλτε λοιπόν, στο διαιτολόγιο τα εσπεριδοειδή, τα καρυκεύματα, όπως κανέλα, τα δαμάσκηνα, τις ντομάτες κυρίως μαγειρεμένες, τα σταυρανθή λαχανικά, το τσάι, το ελαιόλαδο, τα όσπρια και τα θαλασσινά.

Επιλέξτε όσο είναι δυνατόν βιολογικά τρόφιμα. Πολλά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο και μολύνουν το περιβάλλον. Τα βιολογικά προϊόντα δεν περιέχουν αυτές τις επιβλαβείς ουσίες και είναι λιγότερο επεξεργασμένα. Επιπλέον, σύμφωνα με μια μελέτη του Organic Center, οι βιολογικές τροφές έχουν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, σε σχέση με τις συμβατικές. Επιπλέον, τα πιο πολλά αντιοξειδωτικά βρίσκονται στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών, όπου οι περισσότεροι τις πετάτε, λόγω του φόβου της έκθεσης τους σε χημικά. Όμως, αυτό δεν χρειάζεται να το κάνετε, όταν καταναλώνετε βιολογικά προϊόντα.

Να πίνετε νερό. Σίγουρα δεν είναι μαγικό, αλλά τα οφέλη είναι πολλά. Καταρχήν βοηθάει στην διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματος. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Επίσης, το νερό διατηρεί την επιδερμίδα λαμπερή και νεανική. Ενώ η αφυδάτωση προσφέρει μια επιδερμίδα ξηρή, ζαρωμένη και γεμάτη ρυτίδες. Πίνετε λοιπόν, πολλά υγρά και τρώτε τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν νερό, για να νιώθετε αλλά και για να δείχνετε ανανεωμένοι όλη σας τη ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.