WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η καλύτερη αποτοξίνωση για μετά το Πάσχα


13 Απριλίου 2015

Αν νιώθετε τις επιπτώσεις από τα κουλουράκια, τα σοκολατένια αυγά, τη μαγειρίτσα και το αρνί, τότε μια αποτοξίνωση θα επαναφέρει το σώμα σας στα αρχικά του κιλά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα έχετε ξεφουσκώσει σε δύο μέρες.

Τρώτε άφθονα χόρτα. Βοηθήστε το σώμα σας να καθαρίσει, καταναλώνοντας άφθονα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Προσθέστε στα γεύματα σας σπανάκι, μπρόκολο και χόρτα, και θα διαπιστώσετε ότι θα τρώτε λιγότερη ποσότητα και θα φουσκώνετε το ίδιο. Επίσης, το σώμα σας θα αποτοξινωθεί από τη κραιπάλη των γιορτών και θα νιώσετε ευεξία.

Πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Ένα φλιτζάνι πράσινο ή τσάι μέντας θα βοηθήσει το φούσκωμα, που μπορεί να νιώθετε μετά το Πάσχα.

Αρχίστε και πάλι το γυμναστήριο. Μπορεί να κάνατε ένα μικρό διάλλειμα από τη γυμναστική, όμως ξεκινήστε και πάλι την άσκηση, για να κάψετε τα σοκολατένια αυγά. Δεν χρειάζεται να πιέσετε σε υπερβολικό βαθμό τον εαυτό σας, σίγα σιγά το σώμα σας θα επανέλθει.

Μειώστε τη ζάχαρη. Αν το παρακάνατε με τα πασχαλινά γλυκά, ήρθε η στιγμή να κόψετε για λίγο καιρό τη ζάχαρη. Αν μείνετε χωρίς γλυκά και ζάχαρη για λίγες μέρες το σώμα σας θα ανακάμψει και το βάρος σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά του κιλά.

Πίνετε άφθονο νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτοξινωθείτε είναι να πίνετε νερό. Κρατήστε ένα μπουκάλι στο γραφείο σας και απολαύστε το όλη την ημέρα. Το δέρμα σας θα βελτιωθεί και τα επίπεδα ενέργειάς σας θα αυξηθούν.

Μειώστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Μετά το Πάσχα προσπαθήστε να αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές που είναι γεμάτες λίπος και ζάχαρη. Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και άπαχο κρέας και ψάρι.

Με την εφαρμογή αυτών των μικρών αλλαγών στην καθημερινότητά σας, θα χάσετε τα περιττά κιλά και θα νιώσετε και πάλι ευεξία και ενέργεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.