WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που ανακουφίζουν την καούρα


8 Ιουνίου 2015

Μπορεί να φάγατε κάτι πικάντικο και τώρα να νιώθετε το στομάχι σας βαρύ. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε καούρα, η οποία συμβαίνει όταν το γαστρικό οξύ ανεβαίνει στον οισοφάγο σας. Τα συμπτώματα είναι αρκετά εύκολο να ανιχνευθούν, γιατί έχετε ένα κάψιμο στο στήθος σας, που χειροτερεύει όταν ξαπλώνετε. Οι συνήθεις ένοχοι είναι τα πικάντικα ή τηγανητά τρόφιμα, καθώς και η καφεΐνη και το αλκοόλ. Εάν ταλαιπωρείστε συχνά από καούρες, τότε μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες τροφές, που απαλύνουν τα συμπτώματα.

Τσάι τζίντζερ. Αυτή η ρίζα είναι ένα εξαιρετικό και πανάρχαιο πανάκι για πολλές παθήσεις του πεπτικού. Απλά βάλτε μια φλούδα ή τρίψτε λίγο τζίντζερ σε βραστό νερό για να φτιάξετε ένα καταπραϋντικό τσάι. Είναι ένα ρόφημα αντι-φλεγμονώδες και ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για τις καούρες.

Μπανάνες. Αυτό το φρούτο μπορεί να καταπραΰνει τα συμπτώματα της καούρας. Θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα προστατεύσει τον ερεθισμένο οισοφάγο. Δοκιμάστε να φάτε μπανάνα στο πρωινό και σαν σνακ.

Γάλα αμυγδάλου. Θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με λιγότερα πεπτικά προβλήματα, αν πιείτε γάλα αμυγδάλου. Αν έχετε συχνά καούρες αυτό το γάλα θα εξουδετερώσει το οξύ από τις τροφές και θα μειωθούν οι καούρες. Μπορείτε να κάνετε ένα smoothie με γάλα αμυγδάλου μαζί με ένα φλιτζάνι φράουλες, 1 κατεψυγμένα μπανάνα, για να γίνει κρεμώδες και με υπέροχη γεύση.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Μπορεί να φαίνεται απωθητικό να φτιάξετε μια σαλάτα, αν έχετε καούρα, αλλά ένα μπολ με ψιλοκομμένο μαρούλι μπορεί να κάνει θαύματα και να σταματήσει τους πόνους. Όσοι υποστηρίζουν ότι έχουν καούρα στα λαχανικά, είναι συνήθως επειδή τα καταναλώνουν με σάλτσες ή τυριά. Ένα μπολ με λαχανικά στον ατμό ή ψιλοκομμένα χόρτα με λεμόνι, δεν προκαλούν καούρες εφόσον είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Μάραθο. Αυτό το θεραπευτικό βότανο μπορεί να ανακουφίσει τα δυσάρεστα συμπτώματα, όταν ξεσπάσει μια καούρα. Δεν έχετε παρά να βάλετε δύο κουταλάκια του γλυκού σπόρους μάραθου και μέλι σε βραστό νερό και να το πιείτε. Επίσης, μπορείτε να μασάτε σπόρους μάραθου όλη την ημέρα τόσο για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας, όσο και για να κρατήσετε τα οξέα του στομάχου υπό έλεγχο.

Κεφίρ και αλόη. Για να καταπραΰνετε τις καούρες απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό αλόης με λίγο Κεφίρ. Αυτό το μείγμα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, επειδή ο χυμός από το φυτό αλόη μειώνει τη φλεγμονή και θεραπεύει τον γαστρεντερικό σωλήνα και το κεφίρ εξουδετερώνει το οξύ. Αλλά αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση χυμού αλόης, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και πόνο στο στομάχι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.