WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που θα σας ενυδατώσουν αυτό το καλοκαίρι


18 Ιουνίου 2015

a124f99355040624982b409d676dcd5fκαθευα.jpg

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από νόστιμα και υγιεινά τρόφιμα, που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά, για να μείνετε ενυδατωμένοι αυτό το καλοκαίρι. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τα πιο δροσιστικά καλοκαιρινά τρόφιμα, δεδομένου ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες νερού. Με τις παρακάτω επιλογές μπορείτε να ενυδατωθείτε τρώγοντας υγιεινά και γευστικά.

Σπιτική γρανίτα είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα του καλοκαιριού, που θα σας βοηθήσει,  να νικήσετε τη ζέστη και να μείνετε ενυδατωμένοι. Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας γρανίτα με φρέσκα φρούτα και θα νιώσετε αναζωογονημένοι αυτό το καλοκαίρι.

Καρπούζι. Ένα από τα δημοφιλέστερα τρόφιμα του καλοκαιριού, το καρπούζι είναι μια εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης. Αυτό το φρούτο περιέχει 91% νερό και είναι επίσης, μια μεγάλη πηγή λυκοπενίου, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου. Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι καλοί λόγοι, για να φάτε καρπούζι αυτή την καλοκαιρινή σεζόν. Μπορείτε να το προσθέσετε σε smoothies, φρουτοσαλάτες και καλοκαιρινά κοκτέιλ.

Μούρα. Είναι χυμώδη, γλυκά, και απίστευτα νόστιμα. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε νερό, χυμούς, smoothies, φρουτοσαλάτες, ή στο γιαούρτι. Επίσης, αυτά τα φρούτα παρέχουν μια αφθονία των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και φυσικά σας ενυδατώνουν. Επιλέξετε βατόμουρα και φράουλες, εφόσον περιέχουν το πιο πολύ νερό από τα υπόλοιπα μούρα.

Αγγούρια. Αποτελούν το ιδανικό σνακ του καλοκαιριού, γιατί είναι νόστιμα, τραγανά και πλούσια σε νερό. Τα αγγούρια έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό από το καρπούζι, διότι περιέχουν 96,7% νερό κατά βάρος. Προσθέστε τα σε καλοκαιρινές σαλάτες, πράσινα smoothies ή στο τοστ.

Γκρέιπ φρουτ. Αν θέλετε να ενυδατωθείτε και ταυτόχρονα να πάρετε πολλά οφέλη για την υγεία, το γκρέιπ φρουτ είναι η ιδανική επιλογή. Η κατανάλωση του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Δοκιμάστε να προσθέσετε γκρέιπφρουτ στο νερό, σε χυμούς και στη φρουτοσαλάτα.

Ντομάτες. Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι ντομάτες ταιριάζουν σε οποιαδήποτε σαλάτα, χάμπουργκερ και σάντουιτς. Είναι νόστιμες, μπορείτε να τις καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα μέσα στην ημέρα και περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού. Δοκιμάστε ντοματίνια με ξηρούς καρπούς ή τυρί για ένα ενυδατικό και γευστικό σνακ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.