WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινά σνακ για να καταπολεμήσετε το στρες


13 Ιουλίου 2015

884a1233de2b18fe5c0e165f17d39595kaueta.jpg

Οι πιο πολλοί από εμάς όταν νιώθουμε στρες, καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού, με σκοπό να χαλαρώσουμε. Όμως, η συνήθεια αυτή κρύβει κινδύνους και ένας από αυτούς είναι η αύξηση σωματικού βάρους. Η καλύτερη λύση για να αποτρέψετε το άγχος, είναι να βρείτε μια δραστηριότητα που σας ηρεμεί, εκτός από το φαγητό. Αλλά, αν θέλετε τη συγκεκριμένη στιγμή να βάλετε οπωσδήποτε κάτι στο στόμα σας, μπορείτε να επιλέξετε μερικά υγιεινά σνακ που θα σας παρέχουν μια ηρεμία, χωρίς να είναι πλούσια σε θερμίδες.

Ξυπνάτε λοιπόν, το πρωί και σκέφτεστε τις δουλειές που πρέπει να διεκπεραιώσετε και αρχίζετε να ιδρώνετε μόνο με τη σκέψη. Κατευθείαν σκέφτεστε τον φούρνο της γειτονιάς που φτιάχνει τη καλύτερη τυρόπιτα και ντύνεστε στο λεπτό, για να πάτε να τη πάρετε. Λάθος κίνηση, γιατί δεν θα σας απαλλάξει από το στρες και θα σας γεμίσει με θερμίδες. Αντ αυτού μπορείτε να φτιάξετε ένα μπολ με βρώμη, ανάλατους ξηρούς καρπούς και γάλα με χαμηλά λιπαρά. Αυτό το υγιεινό πρωινό είναι η τέλεια θεραπεία για το άγχος, γιατί θα ικανοποιήσει τη πείνα σας, διατηρώντας παράλληλα σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Ενώ έχετε χαλαρώσει, ξαφνικά σας διακατέχει και πάλι το στρες και δεν ξέρετε πώς να το χειριστείτε. Να ανοίξετε το κουτί με τα σοκολατάκια; Δεν υπάρχει λόγος, γιατί μπορείτε να φτιάξετε ένα χαμομήλι, μια βαλεριάνα ή μελισσόχορτο. Αυτά τα αφεψήματα δρουν ως αγχολυτικά και κατευναστικά, διότι τα έλαια τους έχουν μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Πίνοντας λοιπόν, ένα από αυτά τα ροφήματα θα καταφέρετε να διώξετε το άγχος και να χαλαρώσετε με το υπέροχο άρωμα τους.

Σας έφτιαχναν, όταν ήσασταν μικροί, μια φέτα ψωμί με μέλι; Αν ναι, τότε έχετε το καλύτερο και το πιο υγιεινό σνακ σαν επιλογή σε περίπτωση που νιώθετε στρεσαρισμένοι. Και γιατί το συγκεκριμένο; Διότι τα τρόφιμα που μας θυμίζουν την παιδική ηλικία, είναι παρήγορα και κατευναστικά και το συγκεκριμένο είναι και υγιεινό. Άρα μην έχετε ενδοιασμούς και καταναλώστε μια φέτα ψωμί με μια κουταλιά μέλι.

Πιείτε νερό, πριν νιώσετε το συναίσθημα της δίψας. Και αν δεν είστε λάτρεις του νερού, μπορείτε να βάλετε μερικές φέτες από λεμόνι και δυόσμο, ώστε να το κάνετε αρωματικό και να δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι όταν είστε αφυδατωμένοι, μπορεί το άγχος που νιώθετε εκείνη τη στιγμή να διπλασιαστεί.

Και στο τέλος αφήσαμε τους ξηρούς καρπούς, που αποτελούν ένα υγιεινό σνακ με πολλά οφέλη, όμως θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο, γιατί έχουν αρκετές θερμίδες. Πάρτε μια χούφτα καρύδια με μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα cranberries ή σταφίδες και καταναλώστε τα όταν αισθάνεστε πιεσμένοι. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ανταποκριθεί καλύτερα στο στρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.