WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για τη καλοκαιρινή "διαβίωση"


8 Ιουλίου 2015

81784378a99f67098dfd86bfe22812ebκαθε.jpg

Το θερμόμετρο έχει αγγίξει το κόκκινο και οι εξορμήσεις στις παραλίες έχουν αρχίσει. Και επειδή το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με τη ξεγνοιασιά και τη διασκέδαση, οι περισσότεροι νιώθετε μια χαλαρότητα. Όμως, έφτασε η στιγμή να ασχοληθείτε και λίγο με την υγεία σας. Αυτή η εποχή είναι η τέλεια ευκαιρία για να κάνετε αλλαγές προς το καλύτερο και να αποκτήσετε ευεξία.

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι ουρολοιμώξεις είναι σε έξαρση, λίγο η θάλασσα, λίγο η άμμος δεν θέλει και πολύ για να νοσήσετε. Αλλά, έχετε την ευκαιρία να αποφύγετε την ουρολοίμωξη και ταυτόχρονα να βελτιώσετε τη διατροφή σας. Πως θα το πετύχετε; Η απάντηση είναι απλή, αρκεί να τρώτε ένα φλιτζάνι μούρα κάθε μέρα. Αυτά τα φρούτα καταπολεμάνε τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και σας προσφέρουν τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τους κινδύνους για πολλές ασθένειες.

Παρόλο που το καλοκαίρι η διάθεση είναι πιο ανεβασμένη, υπάρχει πιθανότητα να εξακολουθείτε να έχετε άγχος. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το στρες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φτιάξετε έναν κήπο με τα αγαπημένα σας λουλούδια. Και δεν χρειάζεται μεγάλος χώρος, ακόμα και σε μια άκρη της βεράντας ή του σπιτιού μπορείτε να καλλιεργήσετε λουλούδια όλων των ειδών. Απλά βάζοντας τα χέρια σας στο χώμα και φυτεύοντας ένα λουλούδι, θα γειώσετε όλες σας τις ανησυχίες και θα νιώσετε μια σωματική και πνευματική ευεξία.

Οι όμορφες μέρες που επικρατούν το καλοκαίρι, σας δίνουν την ευκαιρία να διαλέξετε μια υπαίθρια δραστηριότητα, είτε μια βόλτα στη φύση, ποδηλασία, κολύμπι, ότι και να κάνετε θα σας προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Ακόμα και μια βόλτα στη θάλασσα ή στο βουνό θα σας χαρίσει ευεξία και θα γυρίσετε στο σπίτι ανανεωμένοι.

Ότι όμως και να κάνετε, όπου και να πάτε, μη ξεχνάτε να φοράτε το αντηλιακό σας και τα γυαλιά ηλίου. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι βλαβερή για την υγεία σας, γι αυτό και πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις ώρες που κάθεστε κάτω από τον ήλιο. Επίσης, τα γυαλιά μπλοκάρουν τουλάχιστον 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας Α και Β και συμβάλουν στην πρόληψη του καταρράκτη, καθώς και της εμφάνισης ρυτίδων γύρω από τα μάτια .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.