WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο


12 Σεπτεμβρίου 2015

03b282ac708e61931c5f9a11687fa884καθετα.jpg

Έχετε επιστρέψει από τις διακοπές και είστε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, έτοιμοι να αναλάβετε όλες σας τις υποχρεώσεις. Και ενώ έχετε γεμίσει τις μπαταρίες, το ζήτημα είναι να τις κρατήσετε γεμάτες. Πως θα το πετύχετε αυτό; Η μόνη λύση είναι να κρατήσετε ισχυρό το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αν θέλετε να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Μην ντρέπεστε και αρχίσετε να τραγουδάτε ακόμα και αν είστε παράφωνοι. Μια μελέτη της γερμανικής χορωδίας αποκάλυψε ότι το τραγούδι ενεργοποιεί τον σπλήνα, βοηθώντας να αυξήσει τις συγκεντρώσεις των αντισωμάτων στο αίμα. Και αν το τραγούδι δεν είναι το φόρτε σας, δεν πειράζει, γιατί υπάρχει και το ντους όπου μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα.

Εντάξτε στη διατροφή σας τα υγιή λίπη. Δεν είναι όλα τα λίπη ανθυγιεινά, αλλά ορισμένα είναι απαραίτητα για την οικοδόμηση των κυττάρων και για την παραγωγή των προσταγλανδινών, ενώσεις που βοηθούν στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μολύνσεις. Το μυστικό είναι να επιλέξετε τα λίπη με προσοχή. Να προτιμάτε τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, αντί τα κορεσμένα που υπάρχουν κυρίως στα ζωικά τρόφιμα και επίσης, να αποφεύγετε τα trans-λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Μια άλλη κατηγορία λιπαρών οξέων που είναι ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, είναι αυτά που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ρέγγα, σκουμπρί και ονομάζονται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα λίπη ρυθμίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μειώνουν την παραγωγή φλεγμονωδών ενώσεωνβοηθώντας στην καταστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Κάντε χώρο στη διατροφή σας για τα μανιτάρια. Το σπάνιο μανιτάρι Reishi υπάρχει στην Άπω Ανατολή για πάνω από 2.000 χρόνια. Οι ειδικοί γνωρίζουν πλέον, ότι αυτός ο μύκητας διεγείρει την παραγωγή των Τ- λευκών αιμοσφαιρίων που εμπλέκονται στην προστασία του οργανισμού από τη μόλυνση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τέλος, είναι γνωστό ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενισχύεται με την σωματική δραστηριότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ασκούνται πέντε με έξι μέρες την εβδομάδα, έχουν τις μισές πιθανότητες να κρυολογήσουν, από εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.