WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τί να αποφεύγετε για να μη πάθετε τροφική δηλητηρίαση


11 Οκτωβρίου 2015

3e254fd78014c10795ace673c8ec4b41kaueta.jpg

Όταν έχετε καταναλώσει ένα τρόφιμο που δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε το πιο πιθανό είναι να σας έρθει έμετος. Μπορεί να μη σας ακούγεται πολύ ωραίο, αλλά ο έμετος είναι ένα σύστημα ρύθμισης για να αποφύγει το σώμα σας τους ανεπιθύμητους εισβολείς. Οι περισσότεροι έχουμε πέσει θύματα τροφικής δηλητηρίασης και έχουμε βιώσει αυτό το άσκημο συναίσθημα. Παρακάτω θα δείτε 4 σημάδια που πρέπει να αποφεύγετε για να μη πάθετε δηλητηρίαση.

Η πατατοσαλάτα που φάγατε ήταν πολύ ζεστή. Η ζέστη είναι φορέας μικροβίων, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα πιο ευπαθή τρόφιμα, όπως είναι τα αυγά και ο κιμάς. Θα πρέπει λοιπόν, να προσέχετε και να διατηρείτε τα κρύα φαγητά σε χαμηλές θερμοκρασίες και τα ζεστά φαγητά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Υπήρχε μόνο ένα πιάτο για το κοτόπουλο και για τα υπόλοιπα φαγητά. Ακόμα και αν μαγειρεύετε το κρέας σε ασφαλή θερμοκρασία, πρέπει να προσέχετε πώς θα το χειριστείτε και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για παράδειγμα όσο αφορά το κοτόπουλο, πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές σανίδες κοπής, όταν είναι ωμό, για να αποφύγετε την Ε coli.

Η δηλητηρίαση επειδή ήπιατε μολυσμένο νερό, είναι πολύ συνηθισμένη, ιδίως σε όσους κάνουν μακρινά ταξίδια. Αν πάτε σε μια χώρα που δεν έχει καθαρό νερό, πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί και να αποφεύγετε τις ωμές σαλάτες και τα φρούτα. Μια πρόσθετη συμβουλή για τους ταξιδιώτες, είναι να εφοδιάζονται με προβιοτικά, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωση του εντέρου.

Μήπως συνηθίζετε να προθερμαίνετε τα περισσεύματα; Αν μαγειρεύετε ένα φαγητό, το βάζετε στο ψυγείο και στη συνέχεια το θερμαίνετε πάλι, μπορεί να αρρωστήσετε, εφόσον δεν το έχετε ζεστάνει σωστά. Το φαγητό μπορεί να αναπτύξει βακτήρια αν είναι όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Έτσι προκειμένου να σκοτώσετε οποιαδήποτε πιθανά βακτήρια, θα πρέπει να θερμαίνετε καλά ακόμα και τα ήδη μαγειρεμένα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.