WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να χάσετε κιλά τρώγοντας!


21 Σεπτεμβρίου 2015

76a21c51221dc1480d2ac74588f77edeκαθετα.jpg

Θέλετε να χάσετε κιλά και γι αυτό είστε αυστηροί με τη διατροφή σας, με αποτέλεσμα να καταλήγετε, να ακούτε τον ήχο της κοιλιά σας, εξαιτίας της πείνας. Όμως, παρ' όλες τις θυσίες δεν παρατηρείτε καμία πρόοδο ως προς την απώλεια βάρους. Μήπως για μερικούς από εσάς το μυστικό της απώλειας κιλών, κρύβεται αλλού και όχι σε μια αυστηρή δίαιτα; Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να τρώτε περισσότερο και να χάνετε κιλά.

Εντάξτε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας. Μπορεί να το ακούτε συνέχεια, αλλά είναι γεγονός ό,τι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια απώλειας κιλών. Και αυτό επιτυγχάνεται γιατί καταρχήν, όσες τροφές είναι πλούσιες σε ίνες συνήθως απαιτούν περισσότερο μάσημα, το οποίο επιτρέπει στον εγκέφαλο να συνειδητοποιήσει, ότι έχετε χορτάσει. Επίσης, οι φυτικές ίνες αφομοιώνονται με αργό ρυθμό, έτσι ώστε να δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει, ότι όσοι έχουν εντάξει τις φυτικές ίνες στη διατροφή τους, ζυγίζουν λιγότερο, διότι αυτές οι τροφές είναι γενικά χαμηλές σε θερμίδες και δεν περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Εκτός όμως, από τη προσθήκη των φυτικών ινών, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν νερό, όπως τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο, το γιαούρτι και άλλες. Αυτά τα τρόφιμα θα σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετές ώρες και ταυτόχρονα θα σας ενυδατώσουν. Θυμηθείτε: Όταν είστε ενυδατωμένοι, είναι λιγότερο πιθανό να μπερδέψετε τη δίψα με τη πείνα. Επίσης, αυτές οι τροφές είναι χαμηλές σε θερμίδες, αλλά μπορούν να σας χορτάσουν. Για να νιώσετε λοιπόν χορτάτοι, χωρίς να λάβετε ένα σωρό θερμίδες, μπορείτε να καταναλώσετε ένα γιαούρτι με φρούτα ως σνακ ή να φτιάξετε ένα απολαυστικό smoothie. Επίσης, αν είστε λάτρεις των ζυμαρικών, μια έξυπνη επιλογή είναι να τα μαγειρέψετε με κόκκινη σάλτσα και λαχανικά, ώστε να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.

Υπάρχει μια άσχημη φήμη, ότι αν τσιμπολογήσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα σαμποτάρετε την απώλεια βάρους. Αλλά αν αυτό γίνει σωστά, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά. Γιατί όλους μας πιάνει κατά καιρούς μια νυχτερινή λιγούρα, αλλά αν αντί να ανοίξετε τη σακούλα με τα πατατάκια, προτιμήσετε ένα γιαούρτι, τότε δεν θα πάρετε κιλά και θα έχετε ικανοποιήσει και τη πείνα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.