WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!


9 Οκτωβρίου 2015

Γυναίκα: Με το άκουσμα και μόνο σου έρχονται στο μυαλό οι λέξεις, δύναμη, γοητεία, ελευθερία, θηλυκότητα….η γυναίκα είναι ένα υπέροχο πλάσμα που δίνει ζωή στον κόσμο. Είναι ένα άτομο που έχει αποδείξει πριν αιώνες τον δυναμισμό της και συνεχίζει να τον αποδεικνύει.

Μαρία, Σοφία, Ελένη, Ειρήνη...είναι φίλες σου, συγγενείς σου, αδελφές σου, είναι μερικές από τις εκατομμύρια γυναίκες, που τους χτύπησε την πόρτα ο καρκίνος του μαστού. Είναι γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους και βγήκαν νικήτριες και συνεχίζουν να ονειρεύονται, να προχωράνε και να ανατρέπουν. Σίγουρα ο καρκίνος δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι πολύ δύσκολη για όλους, και για τους ασθενείς και για τους συγγενείς, αλλά μπορείς να τον ξεπεράσεις. Αρκεί να πιστέψεις στη δύναμη που έχεις μέσα σου και όλα τα υπόλοιπα θα τα αντιμετωπίσεις και θα βγεις και εσύ νικήτρια.

Η λέξη καρκίνος του μαστού όλες μας φοβίζει, αλλά ταυτόχρονα μας αφορά και όλες. Κυρίως οι γυναίκες ασθενείς δεν πρέπει να νιώθουν, ότι ο καρκίνος είναι ντροπή, αλλά ότι είναι μια ασθένεια που μπορούν να την αντιμετωπίσουν και να την νικήσουν. Πέρα από την έγκυρη διάγνωση, η προσέγγιση των ασθενών σε επίπεδο ψυχολογικό και ποιότητας ζωής, μπορεί να συμβάλει στην μάχη κατά της νόσου. Γι αυτό και η Novartis έχει δημιουργήσει ένα ολιστικό πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη στήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού που πραγματοποιείται από το Τμήμα Ογκολογίας και ονομάζεται «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!».

ΕΝΤΥΠΟ_front side

Αυτό το πρόγραμμα προσεγγίζει τη γυναίκα ασθενή και της παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία που θα τη βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να αρχίσει και πάλι να ονειρεύεται και να προχωράει πάντα μπροστά γεμάτη αυτοπεποίθηση. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή «Σχολή Δύναμης» που γνωρίζει καλά τις πραγματικές ανάγκες της γυναίκας ασθενούς και έχει στόχο την στήριξη και την συναισθηματική ενδυνάμωση της. Γιατί όλες οι γυναίκες μπορούν να ονειρεύονται, να ανατρέπουν και να προχωράνε.

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους. Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Τo πρόγραμμα στηρίζει η αγαπημένη ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 17:30-20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.