WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πιο γνωστοί μύθοι για την έμμηνο ρύση


26 Οκτωβρίου 2015

Australian-Fashion-Week-2015-Street-Style-style.com-Tommy-Ton-Alexandra-Bambiκαθετα.jpg

Όλες έχουμε ακούσει διάφορα σχετικά με την έμμηνο ρύση, αλλά πολλά από αυτά είναι απλά μύθοι. Όμως, υπάρχουν φορές που δεν είμαστε ακριβώς σίγουρες αν πρέπει να πιστέψουμε ή όχι έναν μύθο και στο τέλος καταλήγουμε να τον πιστεύουμε. Αν λοιπόν διαβάσετε τα παρακάτω, θα καταρρίψετε πολλούς μύθους που αφορούν τις ημέρες της περιόδου σας.

Μύθος 1# Δεν μπορείτε να κολυμπήσετε κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως. Ίσως αυτός ο μύθος ξεκίνησε από παλιά, όπου το ταμπόν δεν υπήρχε, γιατί ιατρικά δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι πρέπει να αποφεύγουμε να κολύμπι. Φυσικά οι πρώτες μέρες της περιόδου, δεν είναι ίδιες για όλες τις γυναίκες και γι αυτό αν νιώθετε ή όχι άνετα εξαρτάται από εσάς. Όσο αφορά τους εδικούς, εκείνοι διαβεβαιώνουν ότι δεν επηρεάζεται η υγεία σας από τα μπάνια στη θάλασσα τις δύσκολες μέρες. Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε, είναι να τοποθετείτε πάντα το ταμπόν με καθαρά χέρια και να το αλλάζετε κάθε δύο με τρεις ώρες.

Μύθος 2# Μην πλένετε τα μαλλιά σας όταν είστε στην έμμηνο ρύση. Δεν υπάρχει φυσικά κανένας λόγος να μην πλένετε τα μαλλιά ή να μην κάνετε ντους, όταν έχετε περίοδο. Στην πραγματικότητα ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να ανακουφίσει τις κράμπες και την ένταση που ενδεχομένως να νιώθετε εκείνες τις ημέρες. Αν διαπιστώσετε ότι το κρύο νερό κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως σας προκαλεί συστολές στη μήτρα, τότε καλό είναι να το αποφεύγετε, γιατί μπορεί να αυξήσει τις κράμπες.

Μύθος 3# Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ταμπόν τις πρώτες μέρες που έχετε περίοδο. Αυτή είναι μια άλλη ψευδής πληροφορία. Δεν υπάρχει λόγος να μην βάζετε ταμπόν από την πρώτα κιόλας μέρα που θα αδιαθετήσετε. Απλά να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες και ότι το έχετε τοποθετήσει σωστά, για να αποφύγετε δυσάρεστα ατυχήματα.

Μύθος 4# Δεν θα μείνετε έγκυες κατά την έμμηνο ρύση. Μην υπολογίζετε σε αυτό. Αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο είδος αντισύλληψης, δεν υπάρχουν ασφαλείς ημέρες. Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείτε προφύλαξη, γιατί τα αντισυλληπτικά χάπια δεν προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Μύθος 5# Δεν θα πρέπει να κάνετε άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Η έμμηνος ρύση δεν είναι μια αναπηρία, αντ αυτού μπορείτε να κάνετε τα πάντα, αρκεί να νιώθετε άνετα. Οι εποχές που οι γυναίκες αντιμετωπιζόντουσαν σαν να ήταν άρρωστες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.