WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε κιλά


5 Νοεμβρίου 2015

paris-fashion-week-fall-2015-street-style-tommy-ton-9καθετα.jpg

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε δοκιμάσει να χάσετε βάρος, εξάλλου και ποιος δεν έχει κάνει δίαιτα κάποια στιγμή στη ζωή του. Και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σας, ακούτε διάφορες συμβουλές, όπως ότι πρέπει να κόψετε τους υδατάνθρακες, να σταματήσετε να τρώτε μετά τις 20:00 το βράδυ και άλλες παρόμοιες που σας υπόσχονται αποτελέσματα. Αλλά ποιες από αυτές τις συμβουλές λειτουργούν πραγματικά; Υπάρχει τρόπος να χάσετε κιλά, χωρίς να λιμοκτονήσετε και χωρίς να αποποιηθείτε τη κοινωνική σας ζωή; Η απάντηση θα σας δοθεί παρακάτω, όπου θα μάθετε τις καλύτερες συμβουλές για να χάσετε κιλά.

Μη μένετε ποτέ πολλές ώρες νηστικοί, γιατί όταν πεινάτε δεν παίρνετε σωστές αποφάσεις και η κρίση σας είναι θολή. Η πείνα είναι μια αρχέγονη παρόρμηση, στην οποία δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήξετε να τρώτε ότι βρείτε μπροστά σας και κατά πάσα πιθανότητα οι επιλογές σας είναι ανθυγιεινές. Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση, μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας υγιεινά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς, γιαούρτι, φρούτα, ώστε να τα καταναλώνετε ενδιάμεσα από τα γεύματα.

Πρέπει να είστε ειλικρινείς με τις θερμίδες που παίρνετε καθημερινά. Αν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να υπολογίζετε τις θερμίδες και να μην αγνοείτε τα τσιμπολογήματα. Οι Διαιτητικές Οδηγίες παρέχουν την προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων με βάση το φύλο, την ηλικία και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Όταν γνωρίζετε πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνετε κάθε μέρα, τότε μπορείτε να προγραμματίσετε πόσες μερίδες φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά, και άλλες πηγές πρωτεΐνης μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Για καλύτερα αποτελέσματα επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα σας βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Επίσης, είναι σημαντικό να μη λέτε ψέματα στο εαυτό σας για τις ποσότητες που φάγατε και να μην υπερεκτιμάτε τη σωματική άσκηση. Γιατί δεν σημαίνει ότι επειδή ασκείστε μπορείτε να τρώτε τα πάντα.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή είναι να προσέχετε το αλάτι που καταναλώνετε, γιατί συμβάλει κατά μεγάλο ποσοστό στην αύξηση βάρους. Είναι γεγονός ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει διπλάσια ποσότητα αλατιού από αυτή που θα έπρεπε, ώστε να οδηγείται σε αύξηση του σωματικού βάρους, της αρτηριακής πίεσης και σε φούσκωμα. Αν μειώσετε το αλάτι από τη διατροφή σας, τότε θα δείτε τη κοιλιά σας και το πρόσωπο σας να ξεφουσκώνουν και θα χάσετε κιλά.

Όταν τρώτε το κυρίως γεύμα, να έχετε μπροστά σας μόνο το πιάτο σας, ώστε αν θέλετε και άλλη μερίδα να αναγκαστείτε να σηκωθείτε από το τραπέζι. Με αυτό τον τρόπο θα είστε πιο προσεκτικοί με τις ποσότητες που καταναλώνετε και θα μπορέσετε να χάσετε πιο εύκολα βάρος. Επιπλέον, μια καλή επιλογή είναι να τρώτε μια σούπα λαχανικών πριν από το γεύμα. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Penn State Unniversity, όσοι έτρωγαν σούπα στην αρχή, κατανάλωναν 20% λιγότερες θερμίδες στο γεύμα.

Σίγουρα έχετε ακούσει την άποψη ότι θα κερδίσετε βάρος αν τρώτε μετά τις 20:00 το βράδυ. Όμως αυτό είναι ένας μύθος, αντ αυτού πολλοί που σταματάνε το φαγητό τη συγκεκριμένη ώρα, συνήθως οδηγούνται σε υπερκατανάλωση τροφής την επόμενη ημέρα. Άρα δεν υπάρχει λόγος να μην φάτε κάτι στις εννιά ή στις δέκα το βράδυ, απλά το τελευταίο σας γεύμα να είναι μια με δύο ώρες πριν πέσετε για ύπνο, για να μην επιβαρύνετε την πέψη σας.

Αρχίστε να τρώτε όπως οι Κινέζοι, αγοράζοντας ξυλάκια! Μπορεί αυτή η συμβουλή να σας ακούγετε περίεργη, αλλά βοηθάει στην απώλεια κιλών. Επιλέγοντας να τρώτε με ξυλάκια, απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσοχή, με αποτέλεσμα η εντολή στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει, να φτάνει στον εγκέφαλο, πριν φάτε τα πάντα. Τέλος, πρέπει να σκέφτεστε θετικά. Η θετική σκέψη βοηθάει πάντα σε ό,τι και αν θέλετε να πετύχετε. Μια έρευνα που έγινε σε 1.000 γυναίκες, διαπίστωσε ότι όσες είχαν μια θετική στάση σχετικά με τη διαχείριση του βάρους, έχασαν και περισσότερα κιλά, σε σχέση με εκείνες που κρατούσαν μια αρνητική στάση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.