WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Aπλοί τρόποι για να μη ξεχνάτε τα ονόματα


8 Νοεμβρίου 2015

london-fashion-week-lfw-fall-2015-street-style-wmag-adam-katz-sinding-8κθευΑ.jpg

Σε όλους έχει συμβεί. Κάποιος μας λέει το όνομα του και μετά από λίγο το ξεχνάμε και όσο και να προσπαθούμε δεν μπορούμε με τίποτα να το θυμηθούμε. Αν προδίδει και εσάς η μνήμη σας, τότε διαβάστε τα παρακάτω και μετά το άκουσμα των ονομάτων δεν θα σας τρομάζει.

Μην σκέφτεστε τόσο πολύ. Εφόσον έχετε συνέχεια στο μυαλό σας τον φόβο ότι θα ξεχάσετε το ονόμα και θα γίνετε ρεζίλη, η κατάσταση επιδεινώνεται. Διότι το άγχος επηρεάζει τη μνήμη, με αποτέλεσμα και να στρεσάρεστε και τα ονόματα να μην θυμάστε όσο και αν προσπαθείτε.

Όταν γνωρίζετε για πρώτη φορά κάποιον, παρατηρήστε το περιβάλλοντα χώρο, από το χρώμα στους τοίχους μέχρι τη θέα από το παράθυρο. Και γιατί να το κάνετε αυτό; Διότι τα οπτικά στοιχεία ενδέχεται να σας βοηθήσουν ισχυροποιώντας τη μνήμη σας. Επίσης, συνδυάζετε το άτομο και το όνομα του με τον χώρο, ώστε μετά να θυμάστε και τα δύο πιο εύκολα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ακούσει το όνομα. Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά δεν είναι. Πολλοί ενώ νομίζουν ότι ακούνε ένα όνομα, στην πραγματικότητα δεν το έχουν ακούσει με ακρίβεια. Επιπλέον, δεδομένου ότι συχνά συναντάτε τους φίλους σας σε θορυβώδη μέρη, όπως σε ένα μπαρ, σε εστιατόριο, είναι βασικό να ακούτε πλήρες το όνομα του ατόμου που γνωρίζετε για πρώτη φορά. Μια καλή στρατηγική είναι να το επαναλαμβάνετε από μέσα σας, ώστε να το αποθηκεύσετε στη μνήμη σας και να το  συνδέσετε με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Τέλος, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε και να σας πιάνει πανικός, γιατί σε όλους τους ανθρώπους έχει συμβεί να ξεχάσουν ονόματα, μπορείτε απλά να ζητήσετε συγνώμη και το ξαναρωτάτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.