WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αντιμετωπίστε το hangover της Πρωτοχρονιάς


31 Δεκεμβρίου 2015

316267d00e399d909013a7c0288477b8οκαθευα.jpg

Μαζί με τις γιορτές έρχεται και το hangover. Και τότε είναι που την επόμενη μέρα θα ξυπνήσετε με έναν πονοκέφαλο που θα είχατε ευχηθεί να μην είχατε γεννηθεί. Και επειδή μπορεί να πάθετε hangover, ακόμα και αν πιείτε δύο ποτήρια αλκοόλ, παρακάτω θα δείτε μερικά μυστικά ώστε να το προλάβατε.

Ετοιμάζεστε να βγείτε ή είστε καλεσμένοι σε ένα πάρτι και ξέρετε εκ των προτέρων ότι η βραδιά θα είναι μεγάλη, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καταναλώσετε ένα σνακ πριν φύγετε. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει φυτικές ίνες και υγιή λίπη, τα οποία θα παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο στομάχι, έτσι ώστε να μην έχετε πρόβλημα όταν πιείτε ένα με δύο ποτήρια παραπάνω.

Η καλύτερη συμβουλή για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover, είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό μαζί με το ποτό σας. Αυτό θα σας κρατήσει ενυδατωμένους και θα ελαχιστοποιήσει τις παρενέργειες του αλκοόλ. Επίσης, αν συνοδεύετε το ποτό σας μαζί ένα ποτήρι νερό, θα διαπιστώσετε ότι στο τέλος της βραδιάς θα έχετε πιεί πολύ λιγότερο, από αυτό που περιμένατε.

Μόλις φτάσετε στο σπίτι σας, πιείτε ένα ποτήρι νερό καρύδας, για την αντικατάσταση των ηλεκτρολυτών που έχουν καταστραφεί από το αλκοόλ. Αν θέλετε κάτι πιο εύγευστο μπορείτε να φτιάξετε ένα smoothie με μπανάνα, γάλα και μέλι. Η μπανάνα βοηθάει το στομάχι να ηρεμήσει και είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες. Το γάλα θα σας ενυδατώσει και θα σας ανακουφίσει από τα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover και τέλος το μέλι θα εξισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πάρτε μια ασπιρίνη μαζί με ένα ποτήρι γεμάτο νερό, πριν πέσετε στο κρεβάτι. Οι αναστολείς της προσταγλανδίνης - λιπαρά οξέα που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής- στην ασπιρίνη μπορεί να μειώσουν τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας.

Πάρτε μια βιταμίνη Β, γιατί το αλκοόλ καταστρέφει τις απαραίτητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθάνε στον μεταβολισμό του. Πριν πέσετε στο κρεβάτι πιείτε ένα συμπλήρωμα, ώστε να προλάβετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλκοόλης.

Και τελειώνοντας αν έχετε σκοπό να πιείτε, μη πάρετε αυτοκίνητο, γιατί το επιτρεπτό όριο ως προς την οδήγηση είναι 0,25 mgr αιθανόλης, ενώ πάνω από 0,50 mgr θεωρείται ποινικό αδίκημα. Και το πιο σημαντικό είναι να θυμάστε ότι αν θέλετε να προλάβετε το hangover, να καταναλώνετε το αλκοόλ με μέτρο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.