WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φυσικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή


17 Ιανουαρίου 2016

Η δυσοσμία του στόματος, εκτός ότι είναι αρκετά ενοχλητική, αποτελεί επίσης τη τρίτη πιο συχνή αιτία των οδοντιατρικών. Και ενώ η κακή αναπνοή μπορεί να αποδοθεί σε μια ασθένεια των ούλων και στη χειρότερη περίπτωση σε μια ηπατική νόσο, τις πιο πολλές φορές η αιτία είναι απλούστερη και μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικές και εύκολες θεραπείες. Διαβάστε παρακάτω μερικές από αυτές.

Καθαρίστε τη γλώσσα σας. Πιθανόν βουρτσίζετε ήδη τα δόντια σας μέσα στην ημέρα, αλλά καθαρίζετε τη γλώσσα σας; Εάν δεν πλένετε τη γλώσσα σας, δημιουργούνται βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε μια κακή αναπνοή. Το βούρτσισμα των δοντιών σε συνδυασμό με τον καθαρισμό της γλώσσας είναι η καλύτερη θεραπεία για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας του στόματος. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσα σας ή να αγοράσετε μια ειδική ξύστρα η οποία έχει σχεδιαστεί για να πλένει τη γλώσσα.

Να μασάτε τσίχλα. Ενώ έχετε ήδη συνδέσει τις τσίχλες με τη φρέσκια αναπνοή, παρόλα αυτά δεν είναι ο μοναδικός λόγος που πρέπει να τις μασάτε. Η ξηροστομία μπορεί να αυξήσει τη πιθανότητα της δυσοσμίας του στόματος, ενώ αν μασάτε τσίχλα βοηθάτε στην παραγωγή σάλιου. Προτιμήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, ώστε να μην παίρνετε περιττές θερμίδες.

Μια ινδική λαϊκά θεραπεία υποστηρίζει ότι το λάδι βοηθάει στην αντιμετώπιση της κακοσμίας του στόματος. Συγκεκριμένα συμβουλεύει να βάλετε λίγο λάδι στο στόμα σας για μερικά λεπτά και μετά να το φτύσετε και θα έχετε μια ευχάριστη αναπνοή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο.

Πίνετε πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι είναι γευστικό και αποτελεί μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την κακή αναπνοή. Ενδεχομένως τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο τσάι καταπολεμάνε τις θειούχες ενώσεις που προκαλούν δυσοσμία. Επίσης, μια μελέτη έδειξε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να καταπολεμήσει μια κακή αναπνοή καλύτερα και από τις μέντες.

Η κακοσμία του στόματος είναι ενοχλητική και μπορεί να βλάψει την κοινωνική σας ζωή, για αυτό αν διαπιστώσετε ότι επιμένει, να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας, για να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.