WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 πρωινές συνήθειες που έχουν οι αδύνατοι άνθρωποι


25 Ιανουαρίου 2016

Όσοι είναι αδύνατοι ακολουθούν κάποιες συνήθειες, οι οποίες συμβάλουν στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε σε εκείνους που είναι πολύ αδύνατοι, στα όρια νευρικής ανορεξίας, αλλά όσους έχουν ένα υγιές και γυμνασμένο σώμα. Παρακάτω θα μάθετε όλα τα μυστικά που εφαρμόζουν οι αδύνατοι άνθρωποι όταν σηκώνονται το πρωί.

Ανοίγουν τα παράθυρα για να μπει ήλιος στο σπίτι. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Northwestern έδειξε ότι όσοι εκτίθενται στο πρωινό φως έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), από εκείνους που αποφεύγουν τον ήλιο. Ανεξάρτητα από τη σωματική δραστηριότητα, το χρονοδιάγραμμα του ύπνου, η θερμιδική πρόσληψη, η ηλικία και η έκθεση στο πρωινό αντιπροσωπεύoυν περίπου το 20 τοις εκατό του ΔΜΣ ενός ατόμου. Επίσης, η έλλειψη του ηλιακού φωτός μπορεί να αποδιοργανώσει το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας, αλλάζοντας το μεταβολισμό και οδηγώντας σε αύξηση του σωματικού βάρους. Μόλις 20 έως 30 λεπτά έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία είναι αρκετή για να επηρεάσει θετικά τον ΔΜΣ.

Περιλαμβάνουν πρωτεΐνη στο πρωινό τους. Εάν στο πρωινό σας γεύμα καταναλώνετε 30 γραμμάρια άπαχη πρωτεΐνη, τότε θα τρώτε λιγότερη ποσότητα στο μεσημεριανό. Η πρωτεΐνη είναι το κλειδί για να νιώθετε κορεσμό και να αποφύγετε την υπερκατανάλωσης τροφής στο υπόλοιπο της ημέρας. Μια καλή επιλογή είναι ένα κεσεδάκι γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας δημητριακά.

Ξυπνάνε το πρωί και περπατάνε. Ακόμα και μια γρήγορη πρωινή βόλτα μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition όσοι ασκούνταν το πρωί είχαν λιγότερα κιλά, σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν πρωινό και πήγαιναν αμέσως στη δουλειά. Η άσκηση τις πρωινές ώρες είναι πιο ευεργετική και βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους.

Κάνουν διαλογισμό. Δεν χρειάζεται να καθίσετε στη στάση του λωτού για να διαλογιστείτε, απλά κάθε πρωί εστιάστε στην αναπνοή σας για λίγα λεπτά. Αυτή η συνήθεια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και κατ επέκταση των περιττών κιλών. Όσο πιο πολλή διαλογίζεστε, τόσο πιο εύκολα θα μπορείτε να αντιδράτε με δεξιοτεχνία στις στρεσογόνες καταστάσεις και δεν θα σας πιάνει πανικός. Και όταν νιώθετε ήρεμοι δεν καταφεύγετε στο φαγητό για να νιώσετε χαρούμενοι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.