WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6+1 τροφές που θα καταστρέψουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


13 Φεβρουαρίου 2016

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο έρωτας έχει την τιμητική του και εσείς θέλετε να τον γιορτάσετε με τον καλύτερο τρόπο. Έχετε κλείσει να πάτε κομμωτήριο, έχετε ήδη διαλέξει το δώρο που θα δώσετε στον αγαπημένο σας και φυσικά έχετε αγοράσει καινούρια εσώρουχα. Και ενώ νομίζετε ότι έχετε προγραμματίσει τα πάντα στην εντέλεια, έχετε παραλείψει κάτι σημαντικό που μπορεί να καταστρέψει όλα τα σχέδια σας. Τι είναι αυτό; Μα φυσικά η διατροφή, η οποία μπορεί να σας χαλάσει τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου. Και αυτό γιατί κάποιες τροφές μπορούν να ανεβάσουν τη λίμπιντο σας στα ύψη και κάποιες άλλες να τις κατεβάσουν στα «τάρταρα»! Δείτε μερικές από τις απαγορευμένες τροφές για τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου.

  1. Πάρα πολλή ζάχαρη

Άγιος Βαλεντίνος χωρίς σοκολατάκια γίνεται; Δεν γίνεται. Παρόλα αυτά πρέπει να είστε προσεκτικές στην κατανάλωση των ζαχαρούχων, γιατί μπορούν να καταστρέψουν τη λίμπιντο σας. Φυσικά λίγη μαύρη σοκολάτα είναι ευεργετική, γιατί μειώνει τα επίπεδα του στρες και ανεβάζει τη διάθεση σας.

  1. Στρείδια

Ναι τα στρείδια θεωρούνται αφροδισιακά γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, ο οποίος ενισχύει τη λίμπιντο σας. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης, κάτι που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε τη νύχτα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν λοιπόν δεν είστε εκατό τοις εκατό σίγουρες για τη προέλευση τους, καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωση τους.

  1. Γλυκόριζα

Σας ακούγετε περίεργο έτσι δεν είναι; Η γλυκόριζα είναι ένα φυτό με απίστευτα οφέλη για την υγεία, αλλά δεν είναι η κατάλληλη επιλογή όταν θέλετε να έχετε ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση. Τα φυτοοιστρογόνα που υπάρχουν στη γλυκόριζα, σε μεγάλες ποσότητες μειώνουν την τεστοστερόνη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική υγεία τόσο των αντρών όσο και των γυναικών.

  1. Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά 

Οι τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά δεν θα μειώσουν από τη μια μέρα στην άλλη τη λίμπιντό σας, αλλά θα τη σκοτώσουν μακροπρόθεσμα. Και αυτό γιατί τα trans και τα κορεσμένα λίπη μπορούν να σας δημιουργήσουν μια υποτονικότατα και στη χειρότερη να φράξουν τις αρτηρίες σας, οδηγώντας  σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

  1. Μέντα

Η μέντα είναι ένα από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά φυτά. Ωφελεί το πεπτικό σύστημα και έχει αντισηπτικές, τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες. Παρόλα αυτά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη λίμπιντο σας, γιατί η μενθόλη που περιέχεται στη μέντα φαίνεται ότι μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. Αν λοιπόν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θέλετε να έχετε δροσερή αναπνοή, απλά βουρτσίστε τα δόντια σας!

  1. Φασόλια

Αυτή η τροφή είναι γνωστή για τα αντιοξειδωτικά της οφέλη και για βοήθεια που προσφέρει στη προσπάθεια απώλειας κιλών. Όμως, τα φασόλια θεωρούνται αντι-αφροδισιακά για τα αέρια που προκαλούν. Από τη μία βοηθάνε τη λειτουργία του πεπτικού, από την άλλη καλύτερα να τα αποφύγετε την ημέρα του Βαλεντίνου γιατί μπορεί να καταλήξετε με ένα αίσθημα φουσκώματος και με αέρια.

  1. Προτηγανισμένες τροφές

Ενώ τη στιγμή που τρώτε τηγανητά νιώθετε ωραία, ξαφνικά τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν κατακόρυφα και αισθάνεστε μια νωθρότητα. Επίσης, αν οι τροφές έχουν τηγανιστεί και με λάδι χαμηλής ποιότητας, μπορεί να δυσκολέψουν τη διαδικασία της πέψης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.