Το UNCLE BEN’S εμπνέει τους γονείς να μπουν στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά τους

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016

Είναι Κυριακή μεσημέρι το τραπέζι είναι στρωμένο και το σπίτι μυρίζει ωραίες μυρωδιές, που μας κάνουν να νιώθουμε μια θαλπωρή. Και τότε όλη η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι και ξεκινάει η ιεροτελεστία του φαγητού. Ωραία αυτή η εικόνα έτσι δεν είναι; Σκεπτόμενοι όμως τι συμβαίνει πραγματικά, διαπιστώνουμε ότι στη σημερινή εποχή τα οικογενειακά γεύματα δεν έχουν την ίδια μορφή που είχαν παλιά, όπου η οικογένεια έτρωγε μαζί σε καθημερινή βάση. Οι γρήγοροι ρυθμοί που έχουν κατακλίσει τη ζωή μας, αλλά και η ευκολία του γρήγορου φαγητού, καταστούν δύσκολη υπόθεση τα οικογενειακά γεύματα. Και το αποτέλεσμα είναι μια αλματώδη αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, με υπέρβαρα και παχύσαρκα τα 4 στα 10 ελληνόπουλα .

Το πρόβλημα φάνηκε και στη Πανελλαδική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009), όπου διαπιστώθηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, αναδεικνύοντας ως βασικά προβλήματα τη χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και την ανεπαρκή ικανότητα των γονιών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η  ίδια μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά που κατανάλωναν 5 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα οικογενειακά γεύματα, είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.

Το UNCLE BEN’S® γνωρίζει καλά την αξία των οικογενειακών γευμάτων και τις θετικές επιρροές που έχουν σε όλα τα μέλη της οικογένειας, μικρά και μεγάλα. Για αυτό και ξεκινά μία νέα κοινωνική πρωτοβουλία, το Ben’s Beginners™, η οποία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς στο θέμα της διατροφής των παιδιών τους και να τους κάνει να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του οικογενειακού γεύματος στην καθημερινότητά τους. Η καμπάνια Ben’s Beginners™ ενθαρρύνει τους νέους γονείς να μαγειρεύουν στο σπίτι μαζί με τα παιδιά τους, καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά και ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί, ανακαλύπτοντας την αξία του σπιτικού φαγητού! Παράλληλα, τους καλεί να πάρουν μέρος στο μεγάλο digital διαγωνισμό Ben's Beginners™, ο οποίος έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς chef αλλά και τους γονείς τους!

Το UNCLE BEN’S® καλεί όλους εσάς που έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, να τραβήξετε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι UNCLE BEN’S® και να το ανεβάσετε στο www.unclebens.gr, έως και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016. Το κοινό θα ψηφίσει τις συμμετοχές της προτίμησής του, για να αναδείξει τους 10 υποψήφιους που θα μπουν σε κλήρωση. Στο τέλος, ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και ο 3ος από 1.000€.