WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ξέρατε ότι όλοι έχουμε τα γονίδια του αυτισμού;


29 Μαρτίου 2016

5c3adf93e2bc8187_4846822078_3d6458a264_o.xxxlarge_2xκαθευα.jpg

Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν όσα βλέπουν, ακούνε και αισθάνονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επικοινωνία, στη συμπεριφορά και στις κοινωνικές επαφές. Επίσης, τα άτομα με αυτισμό παρουσιάζουν δυσκολία στο να μάθουν μια γλώσσα και στο να έχουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Ο αυτισμός επηρεάζει περίπου 1 στα 100 παιδιά και παρουσιάζεται σε όλες τι φυλές, τις εθνικότητες και τις κοινωνικές τάξεις.

Νέο φως ρίχνει μια έρευνα, που έγινε στα πανεπιστήμια του Bristol, του Harvard και του ΜΙΤ και δημοσιεύτηκε στο Nature Genetics, όσο αφορά το γενετικό συσχετισμό ανάμεσα στον αυτισμό και στους ανθρώπους που δεν έχουν τη συγκεκριμένη νόσο. Η έρευνα έδειξε ότι όλοι διαθέτουν στο DNA τους τα γονίδια της διαταραχής του αυτισμού. Και ο αριθμός των γονιδίων του αυτισμού που έχει ο καθένας μας, μπορεί να επηρεάσει την κοινωνικότητα μας, δηλαδή πόσο ομιλητικοί και συναισθηματικοί είμαστε.

Αυτή η έρευνα άνοιξε το δρόμο και σε μια ανάλογη που θα αφορά τη σχέση μεταξύ του γενετικού κινδύνου και της σχιζοφρένειας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.