WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 αφροδισιακοί μύθοι


26 Μαρτίου 2016

MUJER-Y-CHOCOLATE-1024x8711καθευα.jpg

Οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να κάνουν ότι μπορούν, ώστε να ενισχύσουν την ερωτική τους διάθεση. Δοκιμάζοντας βότανα και τροφές που τονώνουν τη λίμπιντο, μέχρι το γνωστό μπλε χαπάκι. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχαιότητα τα αφροδισιακά έχαιραν ιδιαίτερης εκτίμησης. Τι ισχύει όμως στη πραγματικότητα; Μήπως η δύναμη του placebo είναι εκείνη τελικά που αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία σας; Στο άρθρο που ακολουθεί θα απομυθοποιήσουμε μερικές από τις αφροδισιακές τροφές.

  1. Καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα δροσιστικό καλοκαιρινό φρούτο, αλλά δεν είναι αφροδισιακό. Ο μύθος ότι το καρπούζι είναι το Viagra της φύσης, ξεκίνησε από τη στιγμή που οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι περιέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-κιτρουλίνη. Αυτό το αμυνοξύ στον οργανισμό μετατρέπεται σε L-argnine και μονοξείδιο του αζώτου. Και το μονοξείδιο του αζώτου είναι αυτό που μας ενδιαφέρει, γιατί αυξάνει τη ροή του αίματος και κατ επέκταση βοηθάει στη σεξουαλική διέγερση. Όμως, κανείς δεν γνωρίζει πόσο καρπούζι πρέπει να φάει, για να δει αποτελέσματα στη λίμπιντο του.

  1. Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά δεν σχετίζονται άμεση με τη σεξουαλική απόδοση. Είναι αλήθεια ότι οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί περιέχουν το-αμινοξύ L- αργινίνη, που βοηθά στην αγγειοδιαστολή, δηλαδή στη  ροή του αίματος. Αυτή η αύξηση της ροής μπορεί να αυξήσει με τη σειρά της τη λίμπιντο. Όμως, όπως με το καρπούζι, έτσι και με τα αμύγδαλα δεν γνωρίζουμε τη ποσότητα που πρέπει να καταναλώσουμε για να έχουμε σεξουαλική διέγερση. Ωστόσο, η κατανάλωση αμυγδάλων έχει οφέλη στη λειτουργία της καρδιάς και στη διατήρηση ή στη μείωση του βάρους.

  1. Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β και κάλιο, που χρειάζεται το σώμα για τη σωστή λειτουργία των ορμονών. Όμως, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να συνδέει αυτό το φρούτο με τη σεξουαλική επιθυμία και τις επιδόσεις. Υπάρχει ωστόσο μια μικρή μελέτη που έδειξε ότι η οσμή της μπανάνας μπορεί να λειτουργήσει ως αφροδισιακό! Όσες γυναίκες μύρισαν ψημένη μπανάνα είχαν κατά μέσο όρο 12% αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης. Την επόμενη λοιπόν φορά που θέλετε να αυξήσετε τη λίμπιντο σας, απλά φτιάξτε ψωμί με μπανάνα.

  1. Αλκοόλ

Αν καταναλώσετε λίγο αλκοόλ μπορεί να πάρετε θάρρος και να μιλήσετε στο άτομο που σας ενδιαφέρει, αλλά μέχρι εκεί. Γιατί όσο αφορά τη σεξουαλική διέγερση, αν το παρακάνετε τότε η λίμπιντο σας θα πέσει στα πατώματα. Επίσης, το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει την αντίληψη των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένου του πόσο ελκυστικό μπορείτε να βρείτε ένα άτομο.

  1. Σοκολάτα

Υπάρχει κάποιος λόγος που δίνουμε σοκολάτα για δώρο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και ο λόγος είναι ότι θεωρούμε τη σοκολάτα αφροδισιακό. Όμως, κατά πόσο αυτή η άποψη είναι αληθινή; Η σοκολάτα περιέχει τρία φυσικά διεγερτικά: τη τρυπτοφάνη, την οποία χρησιμοποιεί το σώμα για να κάνει σεροτονίνη, η ορμόνη που βελτιώνει τη διάθεσή, τη θεοβρωμίνη, η οποία αυξάνει τη καλή διάθεση και τη φαινυλαιθυλαμίνη (PEA), που προκαλεί το σώμα σας να απελευθερώσει ενδορφίνες, οι οποίες σας κάνουν να νιώθετε μια ευφορία. Και ενώ με όλα τα παραπάνω θα σκεφτόταν κάποιος ότι η σοκολάτα είναι το τέλειο αφροδισιακό, δεν είναι έτσι. Οι επιστήμονες δεν βρήκαν κάποια αλλαγή στη σεξουαλική διάθεση των γυναικών που έτρωγαν σοκολάτα. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστατικά που περιέχει, είναι σε μικρή ποσότητα και δεν έχουν επίδραση στη σεξουαλική λειτουργία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.