WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ για το γραφείο


19 Μαΐου 2016

Είμαστε ό,τι τρώμε. Αυτή η φράση δεν είναι τυχαία, αλλά αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Το τι θα φάτε όλη την ημέρα δεν επηρεάζει μόνο την υγεία και το βάρος σας, αλλά και την παραγωγικότητα σας. Όμως, δυστυχώς στις ημέρες μας όλο και πιο πολλοί άνθρωποι μένουν νηστικοί για πολλές ώρες, λόγω του φόρτου εργασίας, με αποτέλεσμα όταν γυρνάνε σπίτι να καταβροχθίζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Αυτή η τακτική οδηγεί σε αύξηση βάρους και σε μείωση της απόδοσης και της ενέργειας, αφού για να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλος, χρειάζεται θρεπτικά συστατικά καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και όχι μια φορά την ημέρα.

Η δουλειά στο γραφείο συνήθως είναι δύσκολη και απαιτητική. Η πλήξη και το άγχος οδηγούν συχνά σε ανόητα τσιμπολογήματα, όπως είναι μπισκότα, πατατάκια, σοκολάτες. Επίσης, οι πειρασμοί είναι πολλοί, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε ανθυγιεινές και θερμιδογόνες τροφές. Επιπλέον, η καθημερινότητα είναι τόσο κουραστική που τις περισσότερες φορές δεν έχετε καν το κουράγιο να φροντίσετε ούτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ωστόσο με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή, επιλέγοντας τα κατάλληλα σνακ και τότε θα διαπιστώσετε ότι η διάθεση και η ενέργεια σας θα ανέβουν στα ύψη. Οι επιλογές; Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και παρακάτω σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο εύκολα και υγιεινά σνακ, για να παίρνετε κάθε μέρα στο γραφείο σας. Εξάλλου η σωστή διατροφή δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Πριν φύγετε για το γραφείο διαλέξετε ανάμεσα από τα παρακάτω σνακ:

  • Μπάρες

Οι μπάρες δημητριακών είναι το σνακ του πολυάσχολου. Μπορείτε να τις έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να σας εφοδιάζουν με ενέργεια, όταν νιώθετε ότι οι δυνάμεις σας, σας εγκαταλείπουν. Όμως, πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επιλογή, δεδομένου ότι αυτό το φημισμένο σνακ πολλές φορές κρύβει διατροφικές παγίδες, όπως θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Γι αυτό την επόμενη φορά που θα σταθείτε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ, μη το σκεφτείτε πολύ, μια είναι η λύση. Ποια είναι αυτή; Δεν είναι άλλη από τις τραγανές μπάρες μούσλι Nature Valley με υπέροχη γεύση και με βρώμη ολικής άλεσης. Οι μπάρες Nature Valley βοηθάνε στη ρύθμιση του σωματικού βάρους, εφόσον η βρώμη ολικής άλεσης που περιέχουν δημιουργεί το αίσθημα του κορεσμού και ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, οι φυτικές ίνες μειώνουν τις διακυμάνσεις του σακχάρου και βελτιστοποιούν  τη λειτουργία του εγκεφάλου και την πνευματική διαύγεια. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα που αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης προστατεύει από την εμφάνιση διάφορων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και διάφορες μορφές καρκίνου. Όλα τα παραπάνω καθιστούν τις  μπάρες Nature Valley ως το κατάλληλο σνακ για το γραφείο. Και για να μην βαριέστε έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 υπέροχες γεύσεις, μέλι, σοκολάτα, μήλο και cranberry.

  • Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπαρών οξέων. Περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία συμβάλουν στην αύξηση των επιπέδων της καλής χοληστερόλης (HDL) στο αίμα. Επίσης, έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς (3,2 γραμμάρια ανά 23 τεμάχια).

  • Ποπ κορν

Αυτό το σνακ είναι πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε και επιπλέον είναι χαμηλό σε θερμίδες. Φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα ποπ κορν χωρίς να βάλετε πολύ αλάτι και με λίγο λάδι και θα έχετε ένα τραγανό σνακ που βοηθάει στην αύξηση της ενέργειας και της διάθεσης.

  • Φρούτα

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ ικανοποιούν ταυτόχρονα τον πόθο σας για κάτι γλυκό. Είναι επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.