WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο 256 ετών Κινέζος βοτανολόγος και τα μυστικά μακροζωίας


1 Ιουνίου 2016

Ο Κινέζος βοτανολόγος Li Ching-Yuen αν και δεν ζει σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί ένα μυστήριο. Είχε 23 συζύγους και περισσότερα από 200 παιδιά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία γεννήθηκε στην Κίνα το 1677, αν και ο ίδιος υποστήριζε πάντα ότι γεννήθηκε το 1736. Καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής του ασχολιόταν με τη βοτανολογία και με τις πολεμικές τέχνες. Η εφημερίδα New York Times τυπώνει το 1930 ένα άρθρο με επίσημα κρατικά κινέζικα έγγραφα, τα οποία χρονολογούνται από το 1827 και περιλαμβάνουν συγχαρητήρια για τα 150 γενέθλια του Li Ching-Yuen. Αργότερα δημοσιεύονται και άλλα έγγραφα, τα οποία δίνουν συγχαρητήρια για 200 γενέθλια του. Ο Li Ching-Yuen πέθανε σε ηλικία 256 ετών! Πώς το κατάφερε αυτό; Ποιο είναι το μυστήριο που περιπλανιέται γύρω από τον Κινέζο βοτανολόγο;

Όσοι ρωτούσαν τον Li Ching-Yuen να τους αποκαλύψει το μυστικό της μακροζωίας του, εκείνος απαντούσε με την εξής φράση: «Να διατηρείτε μια ήρεμη καρδιά, να κάθεστε σαν χελώνα, να περπατάτε γρήγορα σαν περιστέρι και να κοιμάστε σαν σκύλος».

Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933 και πριν φύγει από τη ζωή είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες και ήταν έτοιμος να γυρίσει σπίτι.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τους του Γιόγκι που έζησαν για πάνω από 100 χρόνια, όμως ο Ching-Yuen αποτελεί ένα μυστήριο, γιατί μπόρεσε να ξεπεράσει τα 200 έτη ζωής! Ας δούμε παρακάτω μερικά από τα μυστικά της μακροζωίας των ανθρώπων της Ανατολής και ας μάθουμε όσα μπορούμε από αυτούς.

Η ολιστική ιατρική είναι όλα όσα χρειαζόμαστε

Το 70% των ασθενειών προέρχονται από τις αρνητικές σκέψεις και το συναισθηματικό στρες. Οι ασθένειες αυτές είναι γνωστές ως ψυχοσωματικές και τις αποδέχεται ακόμα και η σύγχρονη ιατρική. Όταν κάποιος έχει στρες αρκεί για να αποκτήσει γαστρικό έλκος, καρδιαγγειακά νοσήματα μέχρι και διαβήτη. Σύμφωνα με την ολιστική ιατρική οι σκέψεις που κάνουμε, επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των οργάνων μας και την κατάσταση του σώματος μας γενικότερα. Η ολιστική ιατρική φροντίζει εκτός από το σώμα και τη ψυχή μας. Με αυτή τη μέθοδο θα μπορέσουμε όχι μόνο να εξαφανίσουμε την ασθένεια, αλλά και να αποτρέψουμε την επανεμφάνιση της. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της ιατρικής της Ανατολής, την οποία ακολουθούσε και ο Li Ching-Yuen.

Αιτίες των ασθενειών από μια διαφορετική ματιά

Οι αρχαίες επιστήμες υγείας της Αγιουρβέδα δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά παρουσιάζουν και ένα κατάλογο ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα μας.

Δείτε μερικά παραδείγματα:

  • Εκδικητικότητα: Προκαλεί ασθένειες του λαιμού και αϋπνίες.
  • Αδυναμία εύρεσης λύσεων: Προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.
  • Ζήλια: Προκαλεί ογκολογικές παθήσεις και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Ανηθικότητα: Προκαλεί χρόνιες λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος.
  • Επιθετικότητα: Προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και κονδυλώματα.
  • Επιφυλακτικότητα: Προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.
  • Απάθεια: Προκαλεί διαβήτη.
  • Σκληρότητα: Προκαλεί επιληψία, άσθμα και αναιμία.
  • Η απληστία: Προκαλεί όγκους, παχυσαρκία και καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Ασυνέπεια: Προκαλεί υπογονημότητα.
  • Αγένεια: Προκαλεί διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Άγχος: Προκαλεί διαταραχές του πεπτικού, δερματικές παθήσεις και καρδιαγγειακά.

Η Αγιουρβέδα είναι μια αρχαία επιστήμη που εφαρμόζεται μέχρι και σήμερα από σπουδαίους ανθρώπους.

Μυστικά για να ζήσετε υγιεινά και να νιώθετε ευεξία

  • Αρχίστε να παρακολουθείτε τις σκέψεις σας. Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε βράδυ, για να γράψετε αυτά που νιώσατε την ημέρα που πέρασε. Θυμηθείτε τις καταστάσεις που αντιμετωπίσατε και τα συναισθήματα που νιώσατε. Δείτε ποια αρνητικά γνωρίσματα του χαρακτήρα σας βγήκαν στην επιφάνεια και προσπαθήστε να τα βελτιώσετε.
  • Προσπαθήστε να σκεφτείτε τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους. Όταν επικεντρώνεστε σε θετικά πράγματα, είναι σαν να περνάτε σε μια διαφορετική συχνότητα δονήσεων και το σώμα σας αρχίζει να θεραπεύεται μόνο του. Επικεντρωθείτε στις θετικές σκέψεις και σε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και θα διαπιστώσετε ότι όλα θα αρχίσουν να αλλάζουν προς το καλύτερο.
  • Δοκιμάστε τον διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού το σώμα και το μυαλό ξεκουράζονται και αυτοθεραπεύονται.

Οι ασθένειες είναι απλά το καμπανάκι ότι δεν ζούμε τη ζωή με το σωστό τρόπο. Οι αρνητικές σκέψεις, ο φόβος, το άγχος είναι μερικές αιτίες εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, που αν μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε, θα έχουμε αποκτήσει το κλειδί για τη μακροζωία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.