WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές για να νιώθετε χορτάτοι όλη μέρα


26 Μαΐου 2016

PicMonkey-Collage-7-1-1.jpg

Τα ισορροπημένα γεύματα και τα υγιεινά σνακ είναι σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Όμως, αυτό που συμβαίνει πραγματικά στους περισσότερους είναι μετά από ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα να γουργουρίζει το στομάχι τους και να θέλουν να αρπάξουν ότι βρουν μπροστά τους. Αν και εσείς νιώθετε ότι πεινάτε λίγες ώρες μετά το κυρίως γεύμα, τότε υπάρχει λύση και είναι η σωστή επιλογή τροφίμων. Και τι εννοώ με αυτό; Είναι απλό, υπάρχουν κάποιες τροφές που σας κρατάνε για πολλές ώρες χορτάτους και έτσι γλιτώνετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα που σας φορτώνουν με περιττές θερμίδες. Δείτε ποιες είναι και την επόμενη φορά να τις προτιμήσετε.

  1. Καρύδια

Οι ξηροί καρποί δεν περιέχουν μόνο υγιή λιπαρά, αλλά βοηθάνε επίσης στην καταστολή της όρεξης. Τρώγοντας μια χούφτα καρύδια σαν σνακ, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα και να νιώθετε χορτάτοι για αρκετές ώρες. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι αν μην ξεφύγετε στην ποσότητα, καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

  1. Βρώμη
Η ιδανική τροφή για να αισθάνεστε χορτάτοι και να έχετε ενέργεια όλη μέρα, είναι η βρώμη. Και αυτό γιατί περιέχει αρκετή ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες παραμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα στο στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Επιπλέον, η βρώμη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της χολοκυστοκινίνης στο σώμα, μια ορμόνη που ρυθμίζει την όρεξη και μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας. Αν λοιπόν θέλετε να ελέγξετε την πείνα σας, μπορείτε απλά να επιλέξετε τις τραγανές μπάρες βρώμης Nature Valley, οι οποίες βγαίνουν σε 4 υπέροχες γεύσεις (Μέλι, Σοκολάτα, Μήλο, Cranberry). Οι μπάρες Nature Valley σας κρατάνε χορτάτους για πολλές ώρες, αφού έχουν περισσότερο από 50% νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να τις καταναλώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και θα νιώθετε πλήρεις για το υπόλοιπο της ημέρας.
  1. Μήλα

Ένα μήλο είναι το ιδανικό πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτό το φρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, έτσι ώστε να σας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες. Επίσης, τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, η οποία κρατάει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και δεν πεινάτε.

  1. Μέντα

Η μυρωδιά της μέντας δεν λειτουργεί μόνο καταπραϋντικά, αλλά καταστέλλει επίσης την όρεξη. Δοκιμάστε να βάλετε μέντα όταν πίνετε τσάι και θα διαπιστώσετε ότι θα μειωθεί η όρεξης σας για φαγητό.

  1. Σπόροι Chia

Οι σπόροι Chia είναι μια πολύ καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να καταστείλει την όρεξη σας και να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα.

  1. Δαμάσκηνα

Μήπως έχετε μια λιγούρα για κάτι γλυκό; Τότε αντί να πάτε να αγοράσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα, δοκιμάστε να φάτε δαμάσκηνα. Θα ικανοποιήσουν τους πόθους σας για γλυκό και επίσης θα μειώσουν τα άσκοπα τσιμπολογήματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.