WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι top τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα


26 Μαΐου 2016

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα βλέμματα όλων μας είναι στραμμένα στις παραλίες, στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και στο πώς θα αποκτήσουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα στο δέρμα μας. Μπορούμε όμως, να μαυρίσουμε χωρίς να μένουμε πολλές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο; Η απάντηση βρίσκεται στη διατροφή. Γιατί εκτός από τον έρωτα και το μαύρισμα περνάει από το στομάχι. Δείτε ποιες τροφές σας χαρίζουν ένα τροπικό μαύρισμα, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

  • Καρότα

Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε ακούσει τα πολλά οφέλη που προσφέρουν τα καρότα στο δέρμα σας. Γνωρίζετε όμως ότι πολλά προϊόντα μαυρίσματος χρησιμοποιούν την άλφα-καροτίνη από τα καρότα, για να προωθήσουν ένα ομοιόμορφο μαύρισμα; Αυτά τα λαχανικά αποτελούν την ιδανική τροφή τόσο για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας, όσο  και για την επίτευξη ενός χρυσαφένιου χρώματος.

  • Αυγά

Εάν τρώτε αυγά, ειδικά τους κρόκους, μπορεί να παρατηρήσετε την επιδερμίδα σας να παίρνει ένα πιο μπρονζέ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι κρόκοι των αυγών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία προσφέρει ένα υπέροχο μαύρισμα. Επίσης, τα αυγά βοηθάνε στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας, ώστε να φαίνεται πιο λαμπερή και νεανική.

  • Τυρί

Το τυρί περιέχει υψηλά επίπεδα σεληνίου, το οποίο σας προστατεύει από τα ηλιακά εγκαύματα και σας βοηθάει να μαυρίσετε καλύτερα, δρώντας ταυτόχρονα προστατευτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Προτιμήστε τα λευκά τυριά, γιατί είναι πιο πλούσια σε σελήνιο, από ό,τι τα κίτρινα. Εκτός από τα τυριά σημαντικές ποσότητες σεληνίου περιέχουν και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

  • Βερίκοκα

Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο βοηθάει στην ενίσχυση του μαυρίσματος και έχει αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας έτσι το δέρμα.

  • Σκούρα πράσινα λαχανικά

Το σπανάκι, το μπρόκολο και γενικά όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά, εκτός ότι προσφέρουν πολλά οφέλη στη λειτουργία της καρδιάς, βοηθάνε επίσης στην παραγωγή της μελανίνης. Απολαύστε μια χορταστική πράσινη σαλάτα πριν πάτε στην παραλία.

  • Στρείδια

Τα στρείδια είναι πλούσια σε χαλκό, ένα συστατικό απαραίτητο για αποκτήσετε όμορφο μαύρισμα, γιατί συμβάλει στην παραγωγή της μελανίνης. Αν δεν σας αρέσουν τα στρείδια εναλλακτικά μπορείτε να φάτε άλλα οστρακοειδή, μανιτάρια ή συκώτι.

  • Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο δεν μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το καφέ χρώμα που αναζητάτε τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του μαυρίσματος. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο στη μαγειρική σας, απλά να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα, γιατί έχει αρκετές θερμίδες.

Τέλος, δεν πρέπει να αγνοείτε το γεγονός ότι ο ήλιος γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για το δέρμα και γι αυτό το λόγο οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιούν ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να είναι πιο βλαβερή ακόμα και από το κάπνισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.