WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καλοκαίρι και ευαίσθητη περιοχή: Τι πρέπει να προσέξετε


14 Ιουνίου 2016

Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με την ανεμελιά, τη ξεγνοιασιά και τη ξεκούραση. Και ενώ περιμένουμε με ανυπομονησία να απολαύσουμε τις καταγάλανες θάλασσες και να χαλαρώσουμε στις παραλίες, η ζέστη, το βρεγμένο μαγιό και η θάλασσα ή η πισίνα μπορεί να μας αφήσουν κάποια "αναμνηστικά", κάνοντας τις καλοκαιρινές μας διακοπές αξέχαστες, αλλά με την κακή έννοια. Και αυτά τα "αναμνηστικά" δεν είναι άλλα από τους μύκητες, οι οποίοι κάνουν την εμφάνιση τους κυρίως τους ζεστούς μήνες. Αν λοιπόν νιώσετε ξαφνικά ενοχλήσεις εκεί κάτω, μην φέρετε την καταστροφή, γιατί για όλα υπάρχουν λύσεις. Το βασικό είναι να αρχίσετε από τώρα να προστατεύετε την ευαίσθητη περιοχή, ώστε να μην πάνε χαμένες οι καλοκαιρινές σας διακοπές. Διαβάστε μερικά tips που θα σας χαρίσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και θα αποτρέψουν τις ενοχλήσεις.

  • Να αλλάζετε το βρεγμένο μαγιό

Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα τα μαγιό μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Η υγρασία σε συνδυασμό με τη ζέστη αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων. Άρα όσο πιο συχνά αλλάζετε το μαγιό σας, τόσο περισσότερο προστατεύετε τον κόλπο σας.

  • Να πλένετε καλά τις πετσέτες θαλάσσης

Σίγουρα είναι δύσκολο να πλένετε τις πετσέτες θαλάσσης, όταν είστε σε διακοπές. Όμως, οι βρεγμένες πετσέτες είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των βακτηρίων, τα οποία μπορεί να βλάψουν την ευαίσθητη περιοχή. Μια λύση είναι να παίρνετε μαζί σας μια με δυο επιπλέον πετσέτες, για να μπορείτε να τις αλλάζετε.

  • Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα

Μια βασική πληροφορία που δεν πρέπει να ξεχνάει καμία γυναίκα, είναι ότι ο κόλπος έχει τη δική του ισορροπημένη αλλά ιδιαίτερα ευαίσθητη μικροχλωρίδα, όπου αναπτύσσονται μεγάλες αποικίες βακτηρίων, οι οποίες αποτελούν μέρος της φυσικής χλωρίδας του κόλπου. Αυτά τα βακτήρια παράγουν γαλακτικό οξύ έτσι ώστε να δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον, το οποίο αποτελεί φυσικό αμυντικό μηχανισμό για την προστασία του.

Εάν το pH του κόλπου αλλάξει και γίνει λιγότερο όξινο, ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός εξασθενεί και άλλα βακτήρια πολλαπλασιάζονται στον κόλπο. Αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη κολπικών λοιμώξεων, όπως είναι η βακτηριακή κολπίτιδα ή οι μυκητιασικές λοιμώξεις. Γι αυτό και είναι σημαντικό να μην διαταράξετε την ισορροπία της χλωρίδας και να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Παρόλα αυτά το καλοκαίρι όπως ειπώθηκε και παραπάνω, είναι μια ιδιαίτερη εποχή, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων και γενικά των βακτηρίων στην ευαίσθητη περιοχή. Ο σωστός λοιπόν καθαρισμός σε συνδυασμό με την επίσκεψη στον γυναικολόγο, μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα. Για να μπορέσετε όμως να προστατέψετε την ευαίσθητη περιοχή, πρέπει να επιλέξετε και τα κατάλληλα προϊόντα.

  1. Lactacyd Pharma Antibacterial το οποίο ενισχύει τις φυσικές άμυνες της ευαίσθητης περιοχής. Περιέχει φυσικούς αντιβακτηριακούς παράγοντες που βοηθούν στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων και την πρόληψη των λοιμώξεων και της κακοσμίας.
  1. Lactacyd Pharma Soothing που βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της κολπικής δυσφορίας, όπως ο ερεθισμός, ο κνησμός και η ερυθρότητα. Είναι εμπλουτισμένο με εκχύλισμα Μπλε Μαργαρίτας και Βισαβολόλης (γνωστά για τις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους), τα οποία καθαρίζουν την περιοχή από τις ενοχλητικές εκκρίσεις και καταπραΰνουν την ευαίσθητη ή φλεγμένουσα βλεννογόνο.
  1. Lactacyd Pharma Antifungal με αντιμυκητιασικές ιδιότητες είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ανακούφιση από τον κνησμό, το αίσθημα καύσου, ιδιαίτερα όταν τα ούρα έρχονται σε επαφή με την περιοχή, τον πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και τον ερεθισμό που προκαλεί η μυκητίαση.
  • Να χρησιμοποιείτε βαμβακερά εσώρουχα

Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι η καλύτερη επιλογή για τη διατήρηση της υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής. Τέλος, να αποφεύγετε τα συνθετικά εσώρουχα και τα πολύ στενά ρούχα, γιατί αυξάνουν τη θερμοκρασία στη περιοχή του κόλπου, ευνοώντας την ανάπτυξη των λοιμώξεων.

#LoveYourSelfFirst LACTACYD

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.