Η Έβγα γιορτάζει 80 χρόνια και φτιάχνει το « ξυλάκι όπως παλιά»

Τετάρτη 8 Ιούνιος 2016
epeteiako-xylaki-ΕΒΓΑ.jpg

80 χρόνια παγωτό γιορτάζει φέτος η ΕΒΓΑ και φτιάχνει το καλοκαίρι μας με ένα νέο vintage, ακαταμάχητο «ξυλάκι», που φέρνει αναμνήσεις και γεύση από το παρελθόν, βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936. Γιατί η ΕΒΓΑ ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που έφτιαξε παγωτό ξυλάκι, αλλάζοντας με την καινοτομία της τα δεδομένα στην απόλαυση.

Ήταν πολύ θαρραλέα η κίνηση αυτή για την ΕΒΓΑ και της χάρισε αμέσως βραβείο ευρεσιτεχνίας, σε μια εποχή που το παγωτό, λόγω έλλειψης των κατάλληλων συνθηκών παρασκευής και συντήρησης, κυκλοφορούσε χωρίς ελέγχους, προκαλώντας συχνά «στομαχικάς διαταραχάς».

Οι παλιότεροι θυμούνται το πρώτο ξυλάκι, με το περιτύλιγμα από μη αδιάβροχο χαρτί, που έπρεπε να το φουσκώσεις για να ξεκολλήσει πριν το ανοίξεις! Παράλληλα, η ΕΒΓΑ ήταν και η πρώτη εταιρεία που γέμισε τους δρόμους με παγωτατζήδες και τα καρότσια τους – τους περίφημους «αγγελιοφόρους του καλοκαιριού», που για να καλέσουν τους πελάτες τους φώναζαν το ιστορικό «έβγα να πάρεις ΕΒΓΑ».

Για να γιορτάσει τα 80 καλοκαίρια της, η ΕΒΓΑ διαλέγει να ξαναμοιραστεί  στο σήμερα την πιο ιστορική της καινοτομία: Φτιάχνει το «Ξυλάκι όπως παλιά», βασισμένο στην αυθεντική συνταγή του 1936, με πλούσιο γάλα, αφράτη κρέμα γάλακτος, αυγά και αρωματική βανίλια.

Χάρη στις 3 διαφορετικές, επετειακές vintage συσκευασίες, το «Ξυλάκι όπως παλιά» της ΕΒΓΑ γίνεται μια μικρή «χρονοκάψουλα», που ταξιδεύει τους λάτρεις του καλοκαιριού σε μια άλλη εποχή.

Όπως τόνισε και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ΕΒΓΑ, κα Ράνια Λινάρδου : «Το να δουλεύεις για ιστορικές μάρκες και γεύσεις όπως τα παγωτά της ΕΒΓΑ είναι ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις αλλά και αναμνήσεις, όπως το ελληνικό καλοκαίρι, που κάθε χρόνο το ζεις και μετά το αναπολείς. Γιατί στην ΕΒΓΑ πιστεύουμε πως τα παγωτά είναι τα «υλικά» που δροσίζουν την καλοκαιρινή μας ψυχή. Την ψυχή που κουβαλάμε για να αντέχουμε τους χειμώνες!»