WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 λόγοι για να ξεκινάμε την ημέρα μας με νερό και λεμόνι


11 Ιουλίου 2016

Lemon-Water1-1200x627.jpg

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ακούσει ότι τι νερό με λεμόνι συμβάλει σε μια καλή εμφάνιση και προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Όμως ποιες είναι οι ιδιότητες του και τι ακριβώς θα αποκομίσουμε εάν πίνουμε κάθε πρωί νερό με λεμόνι;

  1. Μας βοηθάει να αποτοξινωθούμε. Έτσι αν κάθε πρωί που ξυπνάμε, γεμίζουμε ένα ποτήρι νερό με φρέσκο χυμό λεμονιού, βοηθάμε το συκώτι μας να αποβάλει πιο εύκολα τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα. Μπορεί τα λεμόνια να μας φαίνονται αρκετά όξινα, όμως είναι μια πολύ καλή πηγή αλκαλικής τροφής, με αποτέλεσμα να εξισορροπεί το PH του σώματος.
  2. Βοηθάει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ένα ισχυρό ρόφημα – αν και δεν του φαίνεται – το οποίο διεγείρει το γαστρεντερικό σωλήνα και έτσι απορροφώνται πιο εύκολα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.
  3. Υποστηρίζει την απώλεια βάρους. Το λεμόνι περιέχει πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος στην απώλεια κιλών. Όταν λοιπόν θέλουμε να χάσουμε βάρος, μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας ένα ποτήρι με νερό με ένα χυμό λεμονιού, ώστε να έχουμε μια επιπλέον βοήθεια στον αγώνα μας για την απώλεια βάρους.
  4. Καταπραΰνει τις κοιλιακές διαταραχές. Σε όλους μας έχει τύχει να φάμε λίγο παραπάνω το βράδυ, έτσι ώστε να έχουμε καούρες και μια φουσκωμένη κοιλιά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κοιμηθούμε. Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι είναι η κατάλληλη επιλογή για να μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε φάρμακα.
  5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η βιταμίνη C που υπάρχει στο λεμόνι δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι μπορούμε να καταπολεμήσουμε ασθένειες όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.

Τι να προσέχουμε

Εκτός από τα οφέλη που μας προσφέρει το συγκεκριμένο ρόφημα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το λεμόνι πριν πάει στο στομάχι, είναι όξινο και μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών μας. Έτσι καλό θα ήταν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας, μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος, αλλά και γενικά κάθε φορά που καταναλώνουμε εσπεριδοειδή. Επίσης, ο χυμός του λεμονιού μπορεί σε κάποιους να προκαλέσει καούρα, για αυτό αν διαπιστώσετε ενοχλήσεις, καλό θα ήταν να σταματήσετε να πίνετε νερό με λεμόνι και να βρείτε ένα άλλο ρόφημα, όπως το νερό με αγγούρι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.