WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που χαρίζουν λαμπερά μαλλιά


7 Οκτωβρίου 2016

Όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών, δεν παίζουν ρόλο μόνο τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε, αλλά και οι τροφές που καταναλώνετε. Για παράδειγμα, αν για μια εβδομάδα δεν παίρνετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν ξηρά και θαμπά. Όταν όμως αρχίσετε και πάλι να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, θωρακίζετε τους θύλακες της τρίχας. Εστιάστε στις παρακάτω τροφές ώστε να παρέχετε στα μαλλιά σας αυτό που τους αξίζει.

  1. Σολομός

Εκτός ότι ο σολομός είναι πλούσιος σε πρωτείνες και βιταμίνη D (και τα δυο είναι το κλειδί για δυνατά μαλλιά), περιέχει επίσης και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθάνε τα μαλλιά σας να φαίνονται αλλά και να είναι πιο πυκνά.

Άλλες επιλογές: Εάν δεν σας ενθουσιάζει η ιδέα του σολομού, μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα λιπαρά οξέα από τα ψάρια όπως η ρέγκα, οι σαρδέλες, πέστροφα, σκουμπρί, καθώς και το αβοκάντο, σπόροι κολοκύθας.

  1. Καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε βιοτίνη και βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθάνε στη προστασία των κυττάρων και η ανεπάρκεια τους μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του τριχωτού της κεφαλής. Τα καρύδια έχουν επίσης, χαλκό, ένα ορυκτό που βοηθάει , ώστε να κρατήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας λαμπερό.

 Άλλες επιλογές : Δοκιμάστε το καρυδέλαιο στη σαλάτας σας ή το κάρδαμο.

  1. Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, την οποία το σώμα σας μετατρέπει σε βιταμίνη Α που παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Επίσης, συμβάλλει στη διατήρηση του τριχωτού της κεφαλής, ενώ τα χαμηλά επίπεδα μπορεί να δημιουργήσουν φαγούρα η πιτυρίδα. Ωστόσο δεν πρέπει να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης Α, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας, γιατί η υπερβιταμίνωση μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες.

Άλλες επιλογές: καρότα, πεπόνι, μάνγκο, κολοκύθα, και βερίκοκα είναι όλα καλές πηγές βήτα-καροτίνης.

  1. Σπανάκι

Ο σίδηρος, η βήτα καροτίνη, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη C στο σπανάκι βοηθάνε, διατηρούνε τους θύλακες της τρίχας υγιείς και τα μαλλιά σας λαμπερά και πλούσια.

Άλλες επιλογές: Δοκιμάστε σκούρα, φυλλώδη λαχανικά όπως, το μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο και το σέσκουλο.

  1. Γιαούρτι

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως τα γιαούρτι, είναι πλούσια σε πρωτείνη, βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ - ένα συστατικό που θα δείτε συχνά στις ετικέτες των προϊόντων περιποίησης μαλλιών), και βιταμίνη D. Έρευνες έχουν συνδέσει αυτά τα συστατικά με την υγεία της τρίχας.

Άλλες επιλογές: Τυρί Cottage, τυρί με χαμηλά λιπαρά και αποβουτυρωμένο γάλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.