WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 λάθη που κάνετε όταν τρώτε πλιγούρι βρώμης


28 Οκτωβρίου 2016

ylhaalta-29753.jpg

Το πλιγούρι βρώμης είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα, διότι, όχι μόνο είναι δυναμωτικό, αλλά συμβάλει και στην απώλεια ή στη διατήρηση του σωματικού βάρους. Αποτελεί επίσης την ιδανική επιλογή για το πρωινό αφού μας κρατάει πλήρεις για αρκετές ώρες. Γνωρίζετε όμως πώς πρέπει να τρώτε το πλιγούρι βρώμης; Δείτε τι λάθη κάνετε όταν το καταναλώνετε ή όταν το μαγειρεύετε.

Λάθος #1 : Καταναλώνετε το πλιγούρι βρώμης με νερό

Πιθανόν έχετε ακούσει ότι το πλιγούρι βρώμης έχει την ικανότητα να σας κρατάει χορτάτους για πολλές ώρες και κάποιες φορές μέχρι και το μεσημέρι. Και αυτό είναι αλήθεια αλλά μόνο αν το συνδυάζετε με πρωτεΐνη και όχι με νερό. Έτσι την επόμενη φορά μαγειρέψτε το με γάλα ή γάλα σόγιας.

Λάθος #2 : Δεν προσθέτετε αλάτι 

Είτε θέλετε να κάνετε  είτε αλμυρά είτε γλυκά μπισκότα, το πλιγούρι βρώμης θέλει λίγο αλάτι. Όμως προσοχή βάλτε από την αρχή αλάτι, γιατί αν το προσθέσετε στο τέλος τότε η βρώμη θα έχει μια έντονη αλμυρή γεύση.

Λάθος #3 : Όταν το μαγειρεύετε ξεχνάτε να  ανακατέψετε

Η ανάδευση βοηθάει να διαλυθούν όλες οι φυσαλίδες πριν γίνουν μεγάλες και σκάσουν. Εάν μαγειρεύετε το πλιγούρι βρώμης στο φούρνο μικροκυμάτων καλό είναι αν το παρακολουθείτε και να το ανακατεύετε κάθε 40 δευτερόλεπτα. Επίσης, καθώς το ανακατεύετε βοηθάτε στην απελευθέρωση περισσότερου αμύλου, δίνοντας στη βρώμη μια κρεμώδης υφή.

Λάθος #4 : Δεν το μαγειρεύετε αρκετή ώρα

Είναι αλήθεια ότι το πλιγούρι βρώμης δεν χρειάζεται πολλές ώρες μαγειρέματος, αλλά δεν γίνεται και στιγμιαία. Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να γίνει κρεμώδες και μαλακό. Έτσι να έχετε υπομονή και στο τέλος θα ανταμειφτείτε.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.