WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικά tips για άνετο ταξίδι


23 Οκτωβρίου 2016

gg.jpg

Το τριήμερο της 28 Οκτωβρίου είναι σε λίγες μέρες και ήδη κάποιοι έχετε κανονίσει να το περάσετε μακριά από το θόρυβο της πόλης. Αν έχετε επιλέξει να ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο σίγουρα θα πρέπει να περάσετε μερικές ώρες μέσα σε αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις περάσετε μασουλώντας πατατάκια και ξηρούς καρπούς, γιατί όταν φτάσετε στον προορισμό σας θα νιώθετε φουσκωμένοι και νυσταγμένοι. Τι γίνεται όμως όταν η πείνα σας χτυπήσει την πόρτα; Θα σταματήσετε στο πρώτο φαστφουντάδικο που θα δείτε; Φυσικά και όχι. Υπάρχουν και άλλες διατροφικές επιλογές που σας κρατάνε χορτάτους και σας παρέχουν ενέργεια χωρίς να σας γεμίζουν με περιττές θερμίδες. Αρκεί να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και θα μάθετε όλα τα μυστικά.

  • Αν κάνετε ένα μακρινό ταξίδι σίγουρα θα σταματήσετε σε ένα βενζινάδικο για καύσιμα. Τα περισσότερα έχουν μίνι μάρκετ που πουλάνε εκτός από πατατάκια και φρούτα. Απομακρυνθείτε από τα ράφια με τα μπισκότα και τα πακοτίνια και κατευθυνθείτε προς τα φρούτα. Μήλα, σταφύλια, μπανάνες είναι τα τέλεια σνακ για το ταξίδι σας, αφού σας κρατάνε πλήρεις για πολλές ώρες και σας ενυδατώνουν. Επίσης, παρέχετε στον οργανισμό ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθει στο ταξίδι.
  • Αν θέλετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να τσιμπολογάτε κάτι τραγανό, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξετε τη σακούλα με τα πατάκια, αλλά επιλέξτε ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Και τα δυο περιέχουν φυτικές ίνες  και σας κρατάνε χορτάτους για αρκετές ώρες, χωρίς να προκαλούν υπνηλία.
  • Υπάρχει όμως και η περίπτωση όπου όλοι οι δρόμοι οδηγούν προς το ταχυφαγείο για να κάνετε μια στάση να φάτε κάτι και να ξεκουραστείτε για λίγη ώρα. Αντί να πάρετε το μπέργκερ που ξεπροβάλει μπροστά σας επιλέξετε μια σαλάτα με κοτόπουλο ή μια μπαγκέτα με μαύρο ψωμί. Έτσι και θα χορτάσετε και δεν θα έχετε πάρει περιττές θερμίδες. Και το πιο βασικό θα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια για να συνεχίσετε το ταξίδι σας.
  • Τέλος καλό είναι να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση των σνακ γιατί σας δημιουργούν δίψα, πίνετε πολύ νερό και σίγουρα το τελευταία που θα θέλετε είναι να σταματάτε κάθε τόσο για να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Φάτε ελαφριά, μείνετε ενυδατωμένοι και καλό σας ταξίδι!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.