WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποιες τροφές προκαλούν δυσκοιλιότητα


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Δεκεμβρίου 2017

21372160-329639170840301-7319742978220621824-n.jpg

Τυριά. Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά τυριά και χαμηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να επηρεάσει την πέψη και κατ επέκταση να αυξήσει τη δυσκοιλιότητα. Αν όμως προσθέσετε στη διατροφή σας σαλάτες και φρούτα, θα μειώσετε το πρόβλημα και θα βοηθήσετε στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Κόκκινο κρέας. Το κόκκινο κρέας από μόνο του δεν είναι αιτία για δυσκοιλιότητα. Αν όμως, το καταναλώνετε συχνά και χωρίς να το συνδυάζετε με μια σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε κόκκινο κρέας όχι περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα και ότι το συνοδεύετε μια μεγάλη σαλάτα.

Διαβάστε εδώ: Τα απίστευτα οφέλη του τζίντζερ

Κατεψυγμένα γεύματα. Μπορεί το κατεψυγμένο φαγητό να είναι βολικό και να εξοικονομεί χρόνο, όμως δεν πρέπει να σας γίνει συνήθεια. Τα κατεψυγμένα γεύματα είναι σχεδόν πάντα υψηλά σε λιπαρά και φτωχά σε φυτικές ίνες. Επίσης, για να διατηρηθούν μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Το αλάτι δημιουργεί κατακρατήσεις στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας.

Σοκολάτα. Η μέτρια πρόσληψη σοκολάτας έχει αποδειχθεί ότι είναι υγιής, γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί επίσης, να αυξήσει τη διάθεση σας. Όμως, μεγάλες ποσότητες σοκολάτας μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και τις κινήσεις του εντέρου.

Για να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, σιγουρευτείτε ότι καταναλώνετε 25 έως 35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Αυτή είναι η ιδανική ποσότητα για να κινείται σωστά το έντερο σας. Επίσης, να πίνετε άφθονο νερό, για να βοηθήσετε τη διαδικασία της πέψης.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.