WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι παρενέργειες θα έχετε εάν πίνετε κάθε μέρα νερό με λεμόνι


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Αυγούστου 2018

36669370_211607779545058_1931435312563617792_n.jpg

Το νερό με λεμόνι είναι μια κοινή προσέγγιση, που ακολουθείται κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας ή ως μέρος μιας αποτοξίνωσης. Το ρόφημα αυτό περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, το κάλιο και οι φυτικές ίνες. Ωστόσο αυτό το νερό με λεμόνι μπορεί επίσης, να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες αν το πίνετε σε μεγάλη ποσότητα.

Καούρα. Η υπερβολική ποσότητα μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να κάνει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση χειρότερη. Η καούρα συμβαίνει όταν ο οισοφαγικός σφιγκτήρας, μεταξύ του οισοφάγου και του στομάχου σας, δεν λειτουργεί σωστά, και το οξύ από το στομάχι σας κινείται πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία γνωστή ως παλινδρόμηση. Η καούρα αναφέρεται επίσης και ως παλινδρόμηση οξέος και προκαλεί αίσθημα καύσους και πόνο στο στήθος. Εάν πάσχετε από αυτά τα συμπτώματα επισκεφτείτε τον γιατρό σας και σταματήστε να πίνετε λεμόνι με νερό.

Διαβάστε εδώ: Αυτά τα σημάδια φανερώνουν πως ο θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

Διάβρωση των δοντιών. Εάν καταναλώνετε πάρα πολλά τρόφιμα ή ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, όπως το λεμόνι, προκαλείται μια εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό θα διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και θα τα κάνει ευαίσθητα, ειδικά σε ζεστά ή κρύα φαγητά. Για να προστατεύσετε τα δόντια σας να πίνετε τα όξινα ποτά με καλαμάκι. Αν ήδη αντιμετωπίζετε διάβρωση των δοντιών, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο ο οποίος μπορεί να συστήσει τις κατάλληλες θεραπείες.

Εκτιμήσεις

Μην πίνετε νερό με λεμόνι για την αντιμετώπιση κάποιου ιατρικού προβλήματος χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας. Εάν αντιμετωπίσετε παρενέργειες να σταματήσετε αμέσως να πίνετε το συγκεκριμένο ρόφημα. Αν οι παρενέργειες επιμένουν, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αν πίνετε λεμόνι με νερό για να πάρετε βιταμίνη C, να έχετε κατά νου ότι αυτή η θρεπτική ουσία είναι πολύ ασταθής και είναι καλύτερα να την πάρετε από τα ολόκληρα φρούτα, όπως ακτινίδια, φράουλες, πορτοκάλι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.