WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Meghan Markle: H διατροφή που θα ακολουθήσει στην εγκυμοσύνη της


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Οκτωβρίου 2018

20171127_mda_ap2_129.jpg

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσσεξ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το πρωί πως ένα νέο βασιλικό μωρό αναμένεται την άνοιξη του 2019. Όπως λοιπόν συμβαίνει σε κάθε μέλλουσα μανούλα, η ζωή της Meghan Markle θα αλλάξει για πάντα. Πολλά όμως θα αλλάξουν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με πρώτο τη διατροφή, με την οποία ως λάτρης του καλού φαγητού ασχολείται αρκετά. Ας δούμε παρακάτω ποια από τα αγαπημένα της φαγητά θα χρειαστεί να απαρνηθεί για 9 μήνες.

Ωμά ψάρια. Η δούκισσα του Σάσσεξ έχει εξομολογηθεί την αγάπη της για το σούσι, όμως τώρα θα αναγκαστεί να το αποφεύγει μέχρι να γεννηθεί το μωρό. Γενικά οι έγκυες πρέπει να αποφεύγουν τα ωμά ψάρια, αυγά και κρέατα, όπως για παράδειγμα το ταρτάρ και το σούσι γιατί είναι επικίνδυνο να πάθουν τοξόπλωσμα ή σαλμονέλα. Και ενώ το ωμό ψάρι και το κρέας είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν, μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστεί  πού μπορεί να βρίσκονται τα ωμά αυγά. Για παράδειγμα η σαλάτα του Καίσαρα και κάποιες εμπορικές μαγιονέζες γίνονται με ωμά αυγά.

Αλκοόλ. Οι τηγανιτές πατάτες και το κρασί είναι οι αδυναμίες της Meghan. Δυστυχώς όμως θα πρέπει να απαρνηθεί το κρασί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για όσο θα θηλάζει. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, η ασφαλέστερη σύσταση για την κατανάλωση αλκοόλ από μία εγκυμονούσα, είναι η πλήρης αποφυγή του καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης. Κι αυτό γιατί έχουν παρατηρηθεί σημαντικές νευρολογικές και αναπτυξιακές επιπλοκές στο έμβρυο με την κατανάλωση αλκοόλ.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Τα  μαλακά τυριά είναι ακόμα ένα αγαπημένο φαγητό της Meghan που θα πρέπει να απαρνηθεί για 9 μήνες. Και αυτό γιατί τα τυριά που έχουν μούχλα, όπως το μπρι, το καμαμπέρ, το ροκφόρ, και άλλες ποικιλίες, πρέπει να αποφεύγονται, όπως και όλα τα μη παστεριωμένα προϊόντα, λόγω της ευαισθησίας που έχουν οι έγκυες αν εκτεθούν στους παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να περιέχονται σε κάποια τρόφιμα.

Τέλος να σημειώσουμε πως διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και την εξασφάλιση υγιούς κύησης όσο και στην εξασφάλισης της υγείας της ίδιας της μητέρας. Τα πιο βασικά διατροφικά σημεία που στα οποία πρέπει να εστιάζουν οι μέλλουσες μανούλες την προσοχή είναι η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια και πρωτεΐνη, η επαρκή πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων καθώς και στο ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγουν.

Δείτε ακόμη: 9 outfits της Meghan Markle που την κατέστησαν την πιο καλοντυμένη royal 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.