WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να κάνετε για να "ξεφουσκώσετε" μέσα σε 24 ώρες


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Νοεμβρίου 2018

20479256_1829311857096114_4073558970227228672_n.jpg

Μήπως έφτασε η στιγμή να ξεφουσκώσετε και να μπείτε σε μία διαδικασία να ξεκινήσετε να χάσετε επιτέλους τα κιλά που σας ταλαιπωρούν; Μην το αναβάλετε άλλο, σήμερα είναι η καλύτερα ημέρα για αλλαγές. Ξεκινήστε διαβάζοντας το άρθρο και θα δείτε πώς θα χάσετε κιλά μέσα σε 24 ώρες.

07:00 π.μ.

Όταν ξυπνήσετε μην τρέξετε κατευθείαν στην κουζίνα για να φτιάξετε καφέ, αντ αυτού κάντε πρωινή γυμναστική στο σπίτι, όπως για παράδειγμα μερικά άλματα και  push-ups. Είναι το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σας.

07:15 π.μ.

Το πρωινό σας πρέπει να περιέχει όλες τις ομάδες τροφίμων. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, ενώ είναι πιο αποδοτικοί στην δουλειά τους.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

09:00 π.μ.

Καταναλώστε ένα σνακ όπως μια μπάρα ή ένα φρούτο. Το μυστικό για να χάσετε κιλά είναι να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να αποφεύγετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα.

11:00 π.μ.

Εάν κάνετε καθιστική δουλειά είναι σημαντικό να κάνετε ένα διάλειμμα. Σηκωθείτε λοιπόν από το γραφείο, τεντωθείτε και εάν έχετε χρόνο βγείτε για λίγο έξω και περπατήστε.

13:00 μ.μ

Έφτασε η ώρα του μεσημεριανού και η καλύτερη λύση είναι να έχετε φέρει φαγητό από το σπίτι. Οι μερίδες των εστιατορίων είναι μεγαλύτερες από τις κανονικές και συνήθως τα φαγητά έχουν πολύ αλάτι. Μια σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς είναι μια καλή λύση για μεσημεριανό γεύμα.

16:00 μ.μ

Πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Και γιατί πράσινο τσάι; Γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι συμβάλει στη μείωση του σωματικού λίπους. Προσοχή στα ροφήματα εμπορίου γιατί μπορεί να περιέχουν ζάχαρη.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα δεν θα πάρετε βάρος στην εμμηνόπαυση

19:00 μ.μ.

Κάντε μια βόλτα ή πηγαίνετε γυμναστήριο πριν το γεύμα.

20:00 μ.μ.

Η ώρα που θα φάτε το βραδινό σας γεύμα δεν έχει σημασία, αυτό που παίζει ρόλο είναι οι συνολικές θερμίδες που παίρνετε όλη την ημέρα. Το μόνο που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως πρέπει να τρώτε 3 με 4 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι έτσι ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης.

23:00 μ.μ.

Αν και οι περισσότεροι δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον ύπνο, παρόλα αυτά όσοι κοιμούνται 7 ώρες κάθε βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι. Αντιθέτως η αϋπνία επηρεάζει τις ορμόνες που αυξάνουν την όρεξη.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/sarahs_day

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.