WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι είναι η δίαιτα Golo που υπόσχεται απώλεια 10 κιλών σε ένα μήνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Δεκεμβρίου 2018

42420030_1697798240346085_8305308419259105280_n.jpg

Μια νέα διατροφική τάση έχει κάνει την εμφάνισή της στο Χόλιγουντ και πολλά αστέρια όπως το μοντέλο Miranda Kerr και η ηθοποιός Kate Hudson την ακολουθούν κατά γράμμα. Η δίαιτα αυτή ονομάζεται Golo και εστιάζει στη μείωση του βάρους μέσω της διαχείρισης της ινσουλίνης.

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα Golo

Η Golo δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Keith Albow και ουσιαστικά είναι μια δίαιτα μεταβολισμού. Η θεωρία είναι η εξής: πρέπει να διατηρείται χαμηλή η περιεκτικότητα σακχάρου στο αίμα, έτσι ώστε η ινσουλίνη να μετατρέπει τη ζάχαρη σε ενέργεια, με αποτέλεσμα την απώλεια κιλών.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Η δίαιτα Golo ξεκινά με ένα πρόγραμμα για την τόνωση του μεταβολισμού και τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Προτείνει λοιπόν να καταναλώνουμε κυρίως αυγά, κρέας, ψάρια, όσπρια και λαχανικά. Προωθεί επίσης ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται GOLO Release, το οποίο περιλαμβάνει φυτικό εκχύλισμα και μέταλλα και υποστηρίζει πως ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυξάνει την ενέργεια και μειώνει την πείνα. Εκτός από το διατροφικό πρόγραμμα η δίαιτα Golo προτείνει την ενασχόληση της σωματικής άσκησης μέσω μεθόδων κατάρτισης και γυμναστικής όπως HIIT. Η συγκεκριμένη δίαιτα υπόσχεται απώλεια δέκα κιλών σε ένα μήνα.

Πόσο υγιής είναι η δίαιτα Golo;

Δέκα κιλά σε τέσσερις εβδομάδες; Εδώ πρέπει να επισημάνω πως η γρήγορη μείωση βάρους έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μυϊκής μάζας, που συνεπάγεται με μείωση του μεταβολισμού. Έτσι μόλις αρχίσετε και πάλι να αυξάνετε την πρόσληψη θερμίδων θα ανακτήσετε το χαμένο βάρος, αλλά αυτή τη φορά θα έχετε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και μικρότερο ποσοστό μυϊκής μάζας. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η απώλεια βάρους θεωρείται ασφαλής όταν κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά ανά μήνα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ατόμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.