WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τι έκανα και έχασα τα τελευταία 5 κιλά εύκολα και γρήγορα


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Δεκεμβρίου 2018

39312150_1103106593177283_8579210909065412608_n.jpg

Στην αρχή ενός ταξιδιού απώλειας βάρους, τα κιλά φεύγουν πολύ εύκολα, αλλά καθώς πλησιάζουμε το στόχο μας, νιώθουμε πως δεν μπορούμε με τίποτα να τα ξεφορτωθούμε. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα ένιωθα όταν ξεκίνησα διατροφή για να επανέλθω στο φυσιολογικό μου βάρους. Μου μένανε 5 τελευταία κιλά και δε φεύγανε με τίποτα.

Όμως κάνοντας μερικές αλλαγές κατάφερα να τα χάσω πολύ πιο εύκολα από ό,τι νόμιζα. Θέλετε να δείτε πώς τα κατάφερα;

Άλλαξα τις προπονήσεις μου. Τον τελευταίο καιρό είχα μπει σε μια ρουτίνα όσο αφορούσε το σώμα μου και έκανα συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις. Με το που άλλαξα λίγο το πρόγραμμα γυμναστική μου και το έκανα πιο έντονο, με βοήθησε να χάσω πιο εύκολα τα τελευταία 5 κιλά.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα δεν θα πάρετε βάρος στην εμμηνόπαυση

Αύξησα τις φυτικές ίνες. Όταν καταναλώνουμε φυτικές ίνες αυξάνεται ο κορεσμός και νιώθουμε πιο πολλές ώρες χορτάτοι. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια συγκεντρώνουν τις υψηλότερες ποσότητες φυτικών ινών.

Πήρα ένα προβιοτικό συμπλήρωμα.  Η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, εκτός από ότι μας κρατάει υγιείς, επηρεάζει και το βάρος. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι έχουν μια μικρότερη ποικιλομορφία στην χλωρίδα του εντέρου τους, σε σχέση με εκείνους που διατηρούν φυσιολογικό βάρος. Άλλες μελέτες έχουν δείξει, ότι η αύξηση σε μια ομάδα των βακτηρίων του εντέρου που ονομάζεται Firmicutes και η μείωση σε μια ομάδα των βακτηρίων του εντέρου που ονομάζεται Bacteroidetes, συνδέεται με την παχυσαρκία. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά καταπολεμούν τις διάρροιες, τη δυσκοιλιότητα, τα έλκη και γενικά τις φλεγμονές του εντέρου. Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση, κάτι που έχει άμεση επίδραση στην υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Αύξησα τις ώρες του βραδινού ύπνου. Η αυπνία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, γιατί μειώνει τη λεπτίνη -ορμόνη που αυξάνει το αίσθημα κορεσμού- ενώ αυξάνει τη γκρελίνη την ορμόνη της πείνας. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως όσοι δεν κοιμούνται 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται τις σωστές ώρες.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/sarahs_day

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.