WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να μην πάρετε κιλά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Δεκεμβρίου 2018

armchair-attractive-beautiful-761872.jpg

Οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτό όμως συνήθως συμβαίνει γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με πλούσια εδέσματα, και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού σας βάρους. Τα κιλά που θα πάρετε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα προστεθούν με αυτά που μπορεί να είχατε πάρει κατά η διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα να βρεθείτε σε μια κατάσταση πανικού.  Τι μπορείτε να κάνετε; Εδώ είναι μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μην πάρετε βάρος αλλά και να απολαύσετε όλες τις χαρούμενες γιορτινές ημέρες. 

 

Διαβάστε εδώ: Ποιες τροφές επιλέγουν οι ειδικοί για να αντιμετωπίσουν τη φλεγμονή

Κάντε μια βόλτα γύρω από το τραπέζι. Πριν βάλετε έστω και ένα κομμάτι φαγητού στο πιάτο σας, κάντε μια βόλτα γύρω από το τραπέζι ή μπουφέ και δείτε όλες τις διαφορετικές επιλογές. Αρχίστε να επεξεργάζεστε τα πιάτα και να σκέφτεστε τι πραγματικά θέλετε να δοκιμάσετε. Ξεκινήστε με μια μικρή μερίδα από τα φαγητά που υπάρχουν στο τραπέζι και βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον το μισό πιάτο σας περιλαμβάνει λαχανικά.

Τρώτε αργά. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι μασάνε την τροφή τους 40 φορές, τρώνε 12 τοις εκατό λιγότερο σε σύγκριση με εκείνους που τη μασάνε πιο λίγο. Επίσης μπορείτε μετά από κάθε μπουκιά να αφήνετε κάτω το πιρούνι και να πίνετε μια γουλιά νερό.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Αποφύγετε να στέκεστε κοντά στα φαγητά  ώστε να μην έχετε μπροστά σας τους πειρασμούς. Όταν το φαγητό είναι προσβάσιμο, οι πιθανότητες να φάτε περισσότερο αυξάνονται. Ας πούμε για παράδειγμα ότι δύο ορεκτικά έχουν 100 θερμίδες: Μέχρι τη στιγμή που έχετε φάει μερικά από αυτά, έχετε φτάσει  το ισοδύναμο σε θερμίδες με ένα μικρό γεύμα.

Τοποθετήστε τα πάντα σε ένα πιάτο. Μην τρώτε πάνω από τον μπουφέ. Ακόμα κι αν θέλετε να φάτε μια μικρή σοκολάτα ή ένα μόνο κουλουράκι, βάλτε το σε ένα πιάτο και στη συνέχεια καθίστε να το απολαύστε το. Αυτό σας βοηθά να δώσετε προσοχή και να δείτε ακριβώς πόσο τρώτε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.