WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

12 βότανα για να καταπολεμήσετε τη γρίπη


27 Φεβρουαρίου 2019

johannes-w-758055-unsplash.jpg

Κάθε χειμώνα ταλαιπωρούμαστε από τα συμπτώματα της γρίπης και καταλήγουμε με συνάχι, βήχα, πονόλαιμο και πυρετό. Αν φέτος δεν θέλετε να στραφείτε στις αντιβιώσεις, η φύση σας έχει τη λύση χαρίζοντας σας μια ποικιλία από τα πιο αρχαία βότανα ώστε να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μην αρρωστήσετε.

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Βασιλικός

Η εποχή του βασιλικού είναι το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τον βρείτε και όλο το χρόνο. Αυτό το βότανο συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, του βήχα και της γρίπης.

Echinacea

Η Echinacea είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα που χρησιμοποιείται για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος. Απολαύστε αυτό το βότανο ως τσάι.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Catnip

Όσοι έχετε γάτες σίγουρα έχετε ακούσει το συγκεκριμένο βότανο. Όμως δεν προορίζεται μόνο για τα αγαπημένα μας τετράποδα, αλλά και για τους ανθρώπους, αφού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης. Χρησιμοποιήστε το catnip στις σαλάτες ή στο τσάι.

Astragalus

Το φυτό astragalus είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο και αγαπητό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην κινέζικη ιατρική και κερδίζει συνεχώς έδαφος στο δυτικό πολιτισμό. Χρησιμοποιήστε τη ρίζα του φυτού για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, βοηθώντας στο σχηματισμό αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Μπορείτε να προσθέσετε τη ρίζα στις σούπες ή σε βραστά φαγητά.

Κανέλα

Η κανέλα είναι γνωστή για το πόσο ωφέλιμη είναι για την υγεία. Μια μόνο κουταλιά έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά οφέλη, ενώ οι αντιμικροβιακές ιδιότητες της βοηθούν το ανοσοποιητικό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Ευκάλυπτος

Ο Ευκάλυπτος είναι ακόμα ένα γνωστό βότανο για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό, αφού όταν τον εισπνέουμε απελευθερώνει την αναπνοή. Επίσης, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως τονωτικό.

Διαβάστε εδώ: 5 μύθοι για το σακχαρώδη διαβήτη που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Τζίντζερ

Μια από τις πολλές χρήσεις του τζίντζερ είναι ότι διεγείρει την εφίδρωση, κάτι που το καθιστά αποτελεσματικό στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πυρετού και της γρίπης. Μια εύκολη συνταγή είναι να ρίξετε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μισό κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ και να το  πιείτε όσο είναι ζεστό. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως γαργάρα για τον πονόλαιμο.

Μαντζουράνα

Όταν έχετε πρόβλημα με το αναπνευστικό εισπνεύστε μαντζουράνα  και θα ξεμπλοκάρουν τα ιγμόρεια σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αιθέριο έλαιο μαντζουράνα στη μπανιέρα σας για να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από το κρυολόγημα.

Χρένο

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Armoracia rusticana και η γεύση του είναι πικάντικη. Δρα ως διεγερτικό και ανακουφίζει από το κρυολόγημα και τη γρίπη. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί και στις ουρολοιμώξεις και στη βρογχίτιδα. Προσοχή όμως εάν έχετε ευαίσθητο στομάχι μπορεί να προκαλέσει κολικούς.

Ύσσωπος

Ο ύσσωπος έχει γκρίζα φύλλα και γεύση που θυμίζει φασκόμηλο και μέντα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες και στο κρέας, ενώ έχει ακτιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθάει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα βελτιώσετε τη γονιμότητα σε 3 βήματα

Λεμονόχορτο

Για να καταπολεμήσετε το βήχα, το κρυολόγημα και τον πυρετό ρίξτε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 5 με 6 φρέσκα φύλλα από λεμονόχορτο και πιείτε το. Αυτό το καταπραϋντικό βότανο βοηθάει τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Κόκκινο Τριφύλλι

Αυτά τα όμορφα ροζ λουλούδια αναπτύσσονται σε όλη τη Βόρεια Αμερική και λειτουργούν ως αποχρεμπτικό, γι αυτό και βοηθάνε στη θεραπεία για το βήχα και τη βρογχίτιδα. Πιείτε το κόκκινο τριφύλλι ως καταπραϋντικό τσάι με αποξηραμένα λουλούδια σε ζεστό νερό για.

Η φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει με τα δώρα που μας προσφέρει. Παραπάνω ανέφερα μερικά μόνο από τα χιλιάδες βότανα που υπάρχουν και που μας προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.