WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα μειώσετε το αλάτι και τη ζάχαρη στη διατροφή σας χωρίς να στερηθείτε το ψωμί


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Μαΐου 2019

appetizer-bowl-bread-1580467.jpg

Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι μια πάθηση που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή, νεφρική νόσο και εγκεφαλικά επεισόδια. Και στη χώρα μας το 31,1% των Ελλήνων είναι υπερτασικοί (36,6% των ανδρών και 28,4%των γυναικών). Η συχνότητα στην οποία συναντάμε την πάθηση, αυξάνεται στα άτομα άνω των 65 ετών κοντά στο 65,4%.

Και το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε όταν η πίεση μας είναι αυξημένη για να μειωθεί είναι να περιορίσουμε σημαντικά το αλάτι στη διατροφή μας. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε τα περισσότερα συσκευασμένα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο μας ψωμί, περιέχουν αλάτι για να γίνουν πιο νόστιμα. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να βγάλουμε το αλάτι και να μειώσουμε τη ζάχαρη, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουμε να στερηθούμε τις γευστικές απολαύσεις; Ευτυχώς υπάρχει λύση και μας τη δίνει ο Καραμολέγκος με ψωμί του τοστ χωρίς προσθήκη αλατιού και ζάχαρης, που δεν στερείται τίποτα σε γεύση από τα υπόλοιπα ψωμιά.

Πλέον χάρη στον Καραμολέγκο μπορούμε να απολαμβάνουμε το ψωμί καθημερινά χωρίς να ανησυχούμε για την αρτηριακή πίεση αλλά και για το πόση ζάχαρη θα καταναλώσουμε. Γιατί όπως και να του κάνουμε το αγαπάμε και δεν μπορούμε να το απαρνηθούμε από την καθημερινή μας διατροφή.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περίπου τα ¾ του αλατιού που προσλαμβάνουμε, προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα. Οι ετικέτες τροφίμων μπορούν να σώσουν ζωές, αν γνωρίζουμε πως να τις χειριστούμε. Είναι σημαντικό να διαβάζετε πάντοτε τα συστατικά σε κάθε προϊόν που αγοράζετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.