WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σταμάτησα να τρώω 3 ώρες πριν πέσω για ύπνο και δείτε πώς άλλαξε η ζωή μου


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Νοεμβρίου 2019

Σταμάτησα να τρώω 3 ώρες πριν πέσω για ύπνο και δείτε πώς άλλαξε η ζωή μου

Τον τελευταίο καιρό έχω αποκτήσει τη συνήθεια να τρώω λίγο πριν πέσω για ύπνο. Όμως άρχισα να παρατηρώ πως δεν κοιμόμουν τόσο καλά όσο παλαιότερα. Το να τρώω και μετά από λίγο να πέφτω στο κρεβάτι με άφηνε φουσκωμένη και ξυπνούσα συχνά τα βράδια. 

Έτσι αποφάσισα να αλλάξω αυτή τη συνήθεια και να τρώω τρεις ώρες πριν κοιμηθώ. Και επειδή κοιμάμαι σχετικά νωρίς έπρεπε να τρώω το βραδινό τουλάχιστον μέχρι τις 19:00. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα αρκετά στην αρχή, γιατί πολλές φορές πεινούσα και ήθελα να ξαναφάω πριν πέσω για ύπνο. Όμως αποκόμισα και πολλά θετικά. 

Ξεκίνησα να κοιμάμαι καλύτερα. Ναι με το που ξεκίνησα να τρώω τρεις ώρες πριν πέσω για ύπνο, είχα μια ξεκούραστη νύχτα μετά από μήνες. Επίσης δεν ένιωθα καμία ενόχληση στο στομάχι μου και ξυπνούσα λιγότερο πρησμένη. 

Απέδιδα καλύτερα στις πρωινές μου προπονήσεις. Προφανώς είχα περισσότερη ενέργεια για να κάνω την πρωινή μου γυμναστική, αλλά επίσης παρατήρησα ότι είχα πιο καλή διάθεση, γιατί δεν ξυπνούσα πλέον κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Με το να τρώω τρεις ώρες πριν κοιμηθώ, με βοήθησε επίσης να υιοθετήσω ένα πιο υγιεινό πρότυπο διατροφής και να μειώσω την κατανάλωση τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρης. 

Τέλος όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί αυτό που τρώμε πριν κοιμηθούμε μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας. Τα λιπαρά και τα τηγανιτά τρόφιμα είναι καλύτερα να αποφεύγονται αργά τη νύχτα, γιατί τείνουν να διεγείρουν την παραγωγή οξέος στο στομάχι, η οποία μπορεί να προκαλέσει καούρα, η οποία με τη σειρά της  θα διαταράξει τον κανονικό κύκλο του ύπνου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.