WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καλά νέα από τον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό : «Το 80% των ασθενών αναρρώνει σε δύο ημέρες»


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Φεβρουαρίου 2020

Καλά νέα από τον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό : «Το 80% των ασθενών αναρρώνει σε δύο ημέρες»

O νέος κορωνοϊός προκαλεί ανησυχία σε πολλές χώρες και σε ανθρώπους. Ο συναγερμός είναι εδώ και είναι πραγματικός. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί μια κατάσταση που ίσως δεν είναι τόσο δραματική.

Τα καθησυχαστικά νέα προέρχονται απευθείας από τον Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. "Με κάθε μέρα που περνάμε, γνωρίζουμε λίγο περισσότερα για τον κορωνοϊό και την ασθένεια που προκαλεί. Γνωρίζουμε ότι πάνω από το 80% των ασθενών έχουν ήπια νόσο και θα ανακάμψουν."

Στην Ιταλία οι περιπτώσεις αυξάνονται ραγδαία. Η κατάσταση ανησυχίας των κατοίκων της πόλης έχει απτές συνέπειες. Από τη «λεηλασία» των σούπερ μάρκετ και τη μη διαθεσιμότητα ορισμένων καταναλωτικών αγαθών, όπως απολυμαντικά ή μάσκες. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην πανικοβληθείτε, χωρίς φυσικά να υποτιμάτε την κατάσταση.

Το 80% αυτών που μολύνθηκαν αναρρώνουν και αυτό είναι καθησυχαστικό νέο. Ο διευθυντής του ΠΟΥ Ghebreyesus εξήγησε ότι ο θάνατος από το νέο κορωνοϊό δεν είναι πολύ υψηλός. Ο κορωνοϊός ήταν θανατηφόρος μόνο στο 2% των αναφερόμενων περιπτώσεων. Προφανώς ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος με βάση την κατάσταση της υγείας των ατόμων που έχουν μολυνθεί. Επίσης ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας είναι η ηλικία του προσβεβλημένου ατόμου.

Τέλος να σημειωθεί πως οι ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.